Megvoltak a kampányzárók, Orbán, Gyurcsány, Karácsony, Szél is beszédet mondott

A választási kampány április 6-án

Index
2018.04.06. 17:14

Választási kampány eddig (2254. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hadházy szerint ez a két opció lehet április 8-án, bár a kép ennél bonyolultabb.

  • Félelem, félni, rettegni, majrézni - sok szó van erre a magyar nyelvben, ezzel a szociolingvisztikai felvezetéssel kezdte beszédét Hadházy Ákos az LMP kampányzáró rendezvényén.

    Farkas Flórián miliárdjai, Öveges program, Simonka ügyei, Kósa Lajos milliói, Tiborczék hárommmilliárdja - sorolta az LMP társelnöke azokat az ügyeket, amelyeket képviselőként igyekezett megismerni, és amelyeket szerinte sok nyomozó valóban fel akart deríteni, de felsőbb szinteken ezt ellehetetlenítették.

  • Ő itt Ördög, a legaranyosabb MSZP-szimpatizáns:

  • Nehéz megmondani, pontosan hányan lehetünk, kétszáz-kétszázötven ember lehet szétszóródva a téren. Tűz a nap, többen panaszkodnak arra, hogy a meleg kabát már nem kellett volna. A kampányzáró kezdete késik.

  • Házigazdaként Vargha Tamás, a Fidesz székesfehérvári képviselő-jelöltje köszöntötte a Fidesz kampányzárójára érkezőket. Rövid történelmi áttekintés (Szent István, Mátyás király, törökök) után jutott el oda, hogy minden megpróbáltatás ellenére "itt vagyunk", és "megvan bennünk a hit, az erő, az akarat".

    Nem fogjuk hagyni elveszni Szent István örökségét

    - mondta a választásra utalva Vargha. Majd utána felcsendült Kiss B. Attila előadásában a Hazám című ária Bánk bánból, amely nyilvánvalóan a címe miatt kapott szerepet a Fidesz-show-ban.

  • Gyurcsány megint túltolja, a közönség fárad. A közbenső tapsok nem olyan kitörőek, mint Kuncze és Lendvai beszéde alatt.

  • Azt hittem, Tállai András mágikus tornatermes fotós posztja után már semmi nagy dobás nem jöhet vizuálisan ebben a választási kampányban. Én balga. Dehogynem jöhetett, dehogynem!

    Olvasónk a Facebookon fedezte fel ezt a fotót, ami valahol Miskolc nyugati városrészében készülhetett, hiszen Hubay György itt, a borsodi 2. körzetben indul az egyéni mandátumért, amit négy éve a baloldal szerzett meg. Kemény csatának ígérkezik egy hárompólusú városban, nem csoda, hogy Hubay kampánystábja az elegáns visszafogott stílust hanyagolni kényszerült, inkább két kézzel szórták a társasház földszintjét, mint egyszeri Soros György a zsoldját.

  • Újlipótvárosban vagyunk, itt nincs mélyszegénység, de látjuk a nyomor fogságát, indítja az ívet, aztán eljut odáig, hogy a magát kereszténynek mondó keresztény kormány elfordítja a fejét, 200 ember hal meg fagyhalálban, míg ezek urizálnak. Nem a határainknál kopogtató emberek veszélyeztetnek minket, hanem a saját kormányunk. 

    Akik azt akarják, hogy ez változzon meg, azoknak azt mondom, mindnyájunknak el kell menni. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza.

  • Megérkezett Karácsony Gergely, egy cseh riporter kérdésére azt mondta (nem messze a színpadtól): ez Dávid és Góliát küzdelme, mi vagyunk Dávid. A Fidesz minden felületen a migrációról beszél, de migrációról szó sincs itt Magyarországon. Ez egy teljesen fatális álvita, amit a Fidesz provokált. Még mindig káosz van a politikában, gyakorlatilag nincs kormányzás, mondja.

  • Attól, hogy Orbán egyszínű Magyarországot akar. Mert ez azt jelenti, hogy mindenki legyen olyan, mint ő. De ha erre gondolnak, akkor egy hétig nem tudnak majd aludni, nincs annyi Xanax, ami önöket lenyugtatná, mondja.

    Föl van háborodva azon is, amit Orbán Miskolcon mondott a migránsokról/romákról. Mert ez azt jelenti, hogy a cigányok még mindig menekültek, ellenfelek. "Ez embertelenség"

    Miniszterelnök úr, nem börtönt akarunk az országból, hanem szabad hazát.

  • Egészen megtelt a főtér Fehérváron, több ezren lehetnek, nehéz megtippelni, pontosan mennyien. Vannak extrém arcok, betyársereges pólóban, jobbikos lufival is jött egy páros, és CÖF-zászlós emberek is érkeztek.

  • Mondja a milliárdos a DK-rendezvényen. Merthogy ő is átment a piroson, még olyan is volt, hogy bliccelt.

    "Nem akarunk pokoli távolságot az önök civil világa és a mi politikusi létezésünk között", mondja. "Meg lehet maradni normálisnak, és ez a párt azt bizonyította, hogy lehet közösen, egységesen tisztességesen politikát csinálni."

  • A Fidesz VIII. kerületi képviselőjelöltje mellett az FTC öregfiúi kampányolnak új Facebook-videójában. Az ok az lehet, hogy választókerületének egy része átnyúlik Ferencvárosba, ahol a felmérések szerint nem áll jól.

  • Bár nincsen zsúfolásig tele a Március 15. tér, a kezdés előtt pár perccel azért már legalább száz ember kilátogatott az MSZP-P kampányzárójára. Az emberek hangulata alapvetően vidám, a párt aktivistái mindenkinek karácsonyos kitűzőket és MSZP-s pólókat osztogatnak.

  • Akik Orbánnal szemben állnak: értsétek meg barátaim, lehetnek viták, hogy mi történt 2010 előtt. De nem értitek? Azok nem fontosak ahhoz képest, hogy az országunk ma új világért kiált, meg akar szabadulni ebből a nyomorúságos világtól.

    Hagyjátok már abba!

    Nem 2008-9-ről szólnak ezekről a viták, hanem a gyerekeinkről, hogy magunkra gyújtjuk-e az egészet, mondja Gyurcsány.

  • "Á, ott az indexes faszi, akkor nemcsak mi vagyunk itt sorosbérencek", jött oda három férfi a fehérvári főtéren. A kérdésre, hogy miért jöttek, azt felelték: röhögni. Egyikük elmesélte, hogy 2002-ben még a nagybátyja nyakában nézte ugyanitt a Fidesz önkormányzati eredményváróját, "akkor veszítettek, remélem most is fognak", tette hozzá. Névvel nem akartak nyilatkozni, mert féltik az egzisztenciájukat.

  • Mondjátok meg a jobboldali szomszédoknak, hogy mindenki hagyjon otthon egy embert.

  • A Fidesz kampányzáróján a Hajrá Viktor, Hajrá Fidesz feliratú zászló ugyanannyiba kerül, mint egy magyar zászló: egy ezres.

  • Elcsalt választás jön, saját magukra szabták a törvényt, kizárják a másolt ajánlást, de nem zárják ki azt, aki adta a másolandó listát. Ahogy működtetik a határon túliak szavazatait, ahogy tömeges átjelentkezések vannak, a határmenti településekre sokan jelentkeznek be.

    Orbán három szót használt a kampányban: Soros, migráns, ENSZ. Ennyi a mondanivalója a mai Magyarországról. Semmi másról egy szava sem volt. Hazudtak a betelepítésekről, hogy az ellenzékiek mennyi migránst hoznak be. Felerősödött a gyűlölet.

    De itt nincsenek migránsok, mi egymást gyűlöljük, és ezt ők csinálták, mondja Kuncze.

    Aztán arról beszél, hogy a legfőbb ügyész nem vizsgálódik semmilyen ügyekben.

    "Van egy csalásra, korrupcióra, gyűlöletre, hazugságokre épített kormány, és ezt kéne tűrni. Nem. El kell küldeni őket, elég volt belőlük."

  • A politikusnő egy Hócipőbe illő pamflettel készült, amelynek egyik eleme például az volt, hogy könnybe lábad a szeme, hogy Kósa hogy szereti az anyukáját. Így, a Facebookon keresztül olyan harsány, sikító röhögéseket hallok, mintha a Rádiókabaré felvételén lennénk.

    Aztán komolyra fordítja: szavaz a közmunkás helyett, akinek le kell fotóznia a szavazólapját, és szavaz a megtévesztettek helyett, és azért, hogy legyen tisztességes jobboldal is.

  • Tisztelt Honfitársam!

    Azért írok Önnek, mert most vasárnap sorsdöntő választás lesz.  A tét hatalmas. Arról fogunk dönteni, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak vagy bevándorlóországgá válik.

    Nekünk Magyarország az első!

    A választáson két szavazatot adhat majd le. Arra kérem, hogy mindkettővel a Fidesz-KDNP-t támogassa. Szavazzon a Fidesz-KDNP jelöltjére és listájára!

    Számítok Önre!

    Tisztelettel:

    Orbán Viktor

  • Ha van üzenete egy kampányzárón a terem elrendezésének, akkor az LMP azt hirdeti a kampányzárója nagytermével, hogy: világos, transzparens, közösségi, több oldalról megközelíthető. És messze nem a legnagyobb.

  • Az MSZP-s politikus arról beszél, hogy egy főellenség.hu nevű honlapon a migránsok és Soros van az első két helyen, de nincs ott a szegénység, és hasonló problémák. "Ezért kell szövetkezni", mondta arról, miért szólal fel egy DK-rendezvényen. Aztán majd lehet vitatkozni a továbbiakon.

  • Csak a legfideszesebbek hallgathatják az első sorokból a miniszterelnököt, a tömeget ugyanis egy kordon választja ketté, az elejére pedig csak karszalaggal lehet bemenni. A hívek közül többen szembesültek a szomorú ténnyel, hogy messziről tudják csak követni a műsort, ami azért kellemetlen, mert a hátrébb állóknak nincsenek kihelyezve kivetítők.

    Közben Orbán egy kedvencével, Charlie-tól a Jég dupla whiskey-vel című nótával melegítik a közönséget épp. A tömegben közben két jellemző beszélgetésfoszlány: "A Jobbik ketté fog szakadni", valamint "Hajrá Magyarország".

  • Ötven perccel a kezdés előtt alig kéttucatnyian gyülekeznek szétszórtan a budapesti Március 15-e téren az MSZP-P kampányzáróján. "Azért jöttünk időben, hogy legyen helyünk a padokon”, mondja mellettem egy idős hölgy.

    Előbb piros-fehér “Változást! Most!” lufiköteg szabadult el az Erzsébet híd fölött, egy kisebb csoport szájtátva nézte.

  • Homonnay "Erzsi macska" Gergely arra figyelmeztet mindenkit, hogy vasárnap a lakcímkártyát is vinni kell szavazáshoz. Egyébként arról beszél, hogy egy demokrata nem fél, ő pedig azért szavaz a DK-ra, mert a DK ugyanannyira utálja Orbánt, mint ő, és be is fog kerülni a parlamentbe, nem úgy, mint mondjuk a szintén szimpatikus Együtt.

    Homonnay Gergely amúgy nagy tapsot kapott, amikor kivette a mikrofonállványból a mikrofont, mert alig lehetett hallani. A tapsra felemelte a lábát mintha csókot kapott volna.

  • A DK-rendezényen ott van Farkasházy Tivadar is, aki a sátoron kívül beszélget egy kisebb társasággal.

  • A Fidesz székesfehérvári kampányzárója előtt egy órával már több százan gyülekeznek a város főterén. Egy devizahiteles csoport tart ellendemonstrációt, amit egy mellettünk elhaladó fideszes úr azzal kommentált, hogy "mekkora baromarcúak ezek". A hangulat egyébként nyugodt, minden sarokra jut egy zászlóárus.

  • Egy hatalmas lagzis sátorban tartja a DK a kampányzáróját a Szent István parkban, amit meg is tölt kb 700 szimpatizáns. Nagy médiaérdeklődés és kék zászlók mindenhol. Aki késett, az a sátoron kîvülre került.

    "Minket nem kell meggyőzni", mondja mellettem a párjának egy idősebb nő.