Választási kampány eddig (2249. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A méltán népszerű mém újabb taggal bővült. Korábban megismerkedhettünk a milyen kábítószerek lennének a pártok poénnal, most egy kicsit csavart rajta egy szerző, és bemutatta, milyen fájdalmas és gyötrő betegséggel lehet azonosítani a pártokat. Vigyázat, szókimondó tartalom!

    csomo.png

    Via

  • Az Együtt három plakáttal kerítette körbe a Legfőbb Ügyészség épületét. A címben jelzett amerikai filmben is három plakát mutatott rá egy brutális gyilkosság részleteire, az Együtt nem gyilkosságról, hanem ellopott milliárdokról ír, megnevezte a tettest, és felszólítva a legfőbb ügyészt.

  • Éjjel a budapesti Kolosy térnél és a BAH csomópontnál a Fidesz aktivistáira jobbikosok támadtak rá és súlyos testi sértést okozva bántalmazták őket. A Fidesz közleménye szerint „ez az agresszivitás és erőszak a Jobbik igazi arca, amiből a magyar választók nem kérnek. Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz.”

  • Szanyó Miklós jobbikos óbudai önkormányzati képviselőt egy plakátrongáló banda tagjai támadták meg és verték össze csütörtök éjjel, írja a Magyar Nemzet az Alfahírre hivatkozva. A képviselő két fogát kiverték, mentő vitte kórházba.

    A képviselő a Jobbik plakátjait védte, miután több helyen - általuk fideszesnek tartott - plakátrongálók szisztematikusan lefestik a párt plakátjait. A Jobbik aktivistái ugyanezt tették a város több pontján, Bencsik János országgyűlési képviselő például azt írta a Facebook-oldalán, hogy a Budaörsi úton és Óbudán is sikerült meglepniük egy 7, illetve 4 fős társaságot, de azok rájuk támadtak,

    a fotón Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőnk látható, aki testével védte plakátjainkat, mire egy kivezényelt verőember két fogát kiütötte, majd elfutott.

    Az a Magyar Nemzet cikkéből nem derül ki, hogy Szanyó vagy a Jobbik tett-e feljelentést a rendőrségen.

  • A Magyar Idők ma az egyoldalas interjúk-sorozatában Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője következett, aki azzal indít, hogy

    nagyon jó lenne, ha egymást követő harmadik alkalommal polgári kormány alakulhatna Magyarországon. Ilyen még soha nem volt a rendszerváltás óta eltelt lassan három évtizedben. Minden szavazat számítani fog.

    Ezt követően Gulyás azt mondja, hogy az ellenzéki pártok egyik vezetőjéről, miniszterelnök-jelöltjéről sem feltételezhető, hogy kormányképes lenne.

    Ezt az ellenzék is nagyjából felmérte, mivel győzelme esetére káoszt ígér, ahogyan Gyurcsány Ferenc megfogalmazta, illetve új választásokat, ahogyan Szél Bernadett. A választás tétje tehát nem az, hogy milyen kormány lesz. A valódi kérdés az, hogy lesz-e az országnak stabil kormánya vagy káosz, bizonytalanság, insta­bilitás vár Magyarországra.

    Ha tovább is olvasná az interjút, itt teheti meg.

  • A szabolcsi Tilki Attila Facebook-posztjából ez elég egyértelműen átjön.

  • Közérdekűadat-igényléssel próbálja tisztázni a TASZ és a Political Capital, hogy az utóbbi két évben hogyan változott a magyarországi lakcímmel rendelkező választók száma, történt-e szokatlan kiugrás, létszámnövekedés a vizsgált időszakban, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint március 22-én arról született román–magyar hatósági megállapodás, hogy április 8-án, vasárnap is nyitva tart tíz ideiglenes határátkelő, amit jelenleg csak szombatonként használhatnak a két ország állampolgárai. Szijjártó Péter külügyminiszter ezt a lépést azzal indokolta, hogy

    számítunk arra, hogy a határon túliak nagy számban leadják a szavazatukat. Azt szeretnénk, ha a következő Országgyűlés az egész világ magyarságának a politikai akaratát tükrözné.

    Csakhogy a határon túli magyaroknak a szavazáshoz nincs szükségük határnyitásra: a magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyar állampolgárok levélben szavazhatnak.

    Az átkelők megnyitásának választási szempontból csak akkor van jelentősége, ha a választók a határon innen is létesítettek lakcímet, hogy ne csak pártlistára, hanem egyéni kerületi jelöltre is szavazni tudjanak – véli a visszaélés előkészítésére gyanakodó TASZ és a Political Capital.

  • Kapcsolódó

    Meddig lehet alkudozni a visszalépésekről?

    Téved, aki azt hinné, hogy a szavazókörök vasárnap hajnali nyitásáig.

  • Amint szóvá tettem, hogy Szijjártó Péter megfeledkezett Sorosról, az utolsó percre végül eljutottunk oda, hogy Soros és ENSZ és New York és beavatkozás a magyar választási kampányba. Az közrádióban egyébként nagyon kemény keresztkérdésekkel izzasztották a minisztert, akinek Európa posztkeresztényi időszakáig sikerült eljutni a beszélgetés végére.

  • Nem, nem önkritikus szavak ezek a magyar diplomácia úgynevezett irányítójától. Az ENSZ migrációs tervéről beszél, és arról,  hogy a migráció alapvető emberi jog-e vagy sem. De nem fogom elmondani, CSAK AZÉRT SEM, hogy vajon mit gondol róla.

    Őrület, ami a héten New Yorkban volt, az ember nem tudja, elfelejtette-e angolul, vagy mit hall – panaszkodik később a

    New York-kompatibilis blablákra.

    Viszont hosszú percek óta megy az interjú, és sehol semmi Soros. :(

  • Juhász Péter, az Együtt korábban visszalépett belvárosi jelöltje a Facebookon kampányol a minél szélesebb kör ellenzéki összefogásért. Azt írja: „kérem az LMP-t és a Momentumot, hogy léptessék vissza jelöltjeiket! Ha kell, könyörgöm nekik!” A teljes posztja itt olvasható:

  • Kapcsolódó

    Nyolc éve retteg Orbán a kritikus sajtótól

    A miniszterelnök és a kormány honlapja alapján 2010 óta mindössze az ATV-nek nyilatkozott, azóta csak a baráti médiával áll szóba.

  • Kapcsolódó

    Orbán már a parlament matuzsáleme

    Közel 28 éve képviselő, de ha ő akar lenni a magyar történelem örökös bajnoka, 2062-ig még ki kell húznia a Fidesz-frakcióban.

  • A Kossuth rádióban kérdezték, azt mondta, ez bizonyos értelemben egyszerűsíti a dolgokat, voltak visszalépések, szűkült az ellenzéki választék. Egyébként is: a legesélyesebb jelölt majdnem mindenhol az MSZP jelöltje. Arról, hogy mit gondol a demokratikus pártok és a Jobbik egyeztetésének elmaradásáról, azt mondta: „nekünk az égvilágon semmi dolgunk nincs a Jobbikkal”, amit „neonáci genetikával rendelkező” pártnak nevezett.

  • Erős kontenttal kezdte a választás előtti utolsó pénteket az MSZP-s Török Zsolt a Facebookon. Hogy melyik a címben kihagyott nevű ország, és milyen beszédből származik az idézet?

  • Kapcsolódó

    Soros: Bármennyi pénzt kérhet a Fidesz

    1989-es jelentéseket idéz a Magyar Nemzet, az egyik Orbánék linkségéről ír felvett pénzek és meg nem írt tanulmányok kapcsán.

  • Kapcsolódó

    Kósa 800 milliója: egy kézírásos dokumentumot mutat be a Magyar Nemzet

    Az anyja adatait adta meg rajta a fideszes politikus.

  • Azért merem ezt állítani a nyíregyházi MSZP-jelöltről, aki 2002-ben lakásügyi kormánymegbízott volt, és a felmérések szerint a legesélyesebb kihívója a fideszes Szabó Tünde sportügyi államtitkárnak, mert még két órával ezelőtt, vastagon benne a hajnalban is posztolt a Facebookon, pontosabban megosztotta a nyíregyi MSZP videóját. És ezért, mert a posztnál ő maga állította be státuszként, hogy „Csabai Lászlóné elszánt, itt: Nyíregyháza.”

  • Kapcsolódó

    Ma délután négyig lehet átjelentkezni a szavazáshoz

    Máshol akar szavazni? Még bejelentheti. Mutatjuk, hogyan. Néhány hasznos tudnivaló a választásról.

  • Péntek 16 óráig dönthetnek a nemzetségi névjegyzékbe felvett választópolgárok úgy, hogy nem nemzetiségük listájára, hanem pártlistára kívánnak szavazni vasárnap. A 13 nemzetiség tagjai március 23-ig kérhették, hogy nemzetiségi választóként regisztrálják őket az országgyűlési választásra. Ha most töröltetik magukat, akkor van lehetőségük, hogy ne nemzetiségi, hanem pártlistára szavazzanak.

    Ennek azért van jelentősége, mert valamennyi nemzetiségnek sikerült országos listát állítania, ez pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindegyiknek lesz - szavazati joggal nem rendelkező - szószólója az új Országgyűlésben, akkor is, ha csak egyetlen szavazat érkezik a nemzetiségi listára. A nemzetiségi regisztráció lezárulta után a legtöbben a német névjegyzékben szerepeltek, 33 ezren, ők jó eséllyel indulnak a kedvezményes mandátumért. A német listavezető történetesen a Fidesz tagja, vagyis a mandátumszerzése a kormányt erősíti.

    Kapcsolódó

    Élesedik egy új választási szabály, amely Orbán kezére játszik

    Egy kevésbé ismert, fideszesek által kitalált szabály is segítheti a Fideszt az új parlamentben. Úgy néz ki, kedvezményes mandátummal parlamenti képviselő lesz a német nemzetiség listavezetője, aki amúgy a Fidesz tagja. Előre közölte: nem akar ellenzéket játszani.

  • A katasztrófavédelem a teljes állománynak biztosítja a részvétel lehetőségét az országgyűlési választáson - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Mukics Dániel közölte, hogy szolgálatcsúsztatásra adnak lehetőséget mindazoknak, akik másképp nem tudják megoldani a voksolást. A tűzoltók 24 órás szolgálatot látnak el, amely mindig reggel hétkor kezdődik. Ugyanakkor a szavazóhelyiségek reggel 6-kor nyitnak; vagyis aki 6 és 7 óra között voksolna, de nem érne be a szolgálati helyére 7 órára, azt megvárja a váltótársa..

    Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a választásokkal összefüggő rendőri feladatok végrehajtásáról kiadott országos rendőrfőkapitányi intézkedés szerint a parancsnokoknak a szavazás napjára a szolgálatot úgy kell megszervezniük, hogy a beosztott állomány gyakorolhassa a választójogát. A hivatásos rendőrök csak polgári ruhában vehetnek részt a voksoláson, és szavazati joguk gyakorlásakor nem viselhetnek önvédelmi fegyvert vagy más kényszerítő eszközt.

    A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére azt közölte: Magyarországon minden katona - mint valamennyi erre jogosult magyar állampolgár - szabadon gyakorolhatja választójogát. Ebben a korábbi évekhez képest nincs változás: mind a belföldön, mind pedig a külföldön szolgálatot teljesítő katonáknak van lehetőségük élni szavazati jogukkal. A külföldön történő szavazás jelenleg négy földrész tizennégy országában szolgáló csaknem ezer magyar katonát érint.

  • Pest megye 3. számú választókerületben, Budakalászon az ellenzéki jelöltek kiültek az asztalhoz, hogy vitázzanak. Aztán felállt egy civil (a poszt megjelenése után a fórum egyik szervezője azt írta, hogy az illető nem helyi és nem is "civil, hanem az egyik jelölt munkatársa), és csúnyán elküldte őket, mert nem képesek együttműködni, és visszalépni a másik javára.

    Vesztesek vagytok, és mi mindannyian azok vagyunk, mondta a felindult férfi.

    Frissítés

    A fórum egyik szervező-koordinátora a cikk megjelenése után arra hívta fel a figyelmünket, hogy a felszólaló férfi, aki "pártkatonáknak" nevezte a képviselő-jelölteket, a jelen lévő független jelölt, Abonyi Géza kampánystábjához tartozik.

    A szervező budakalászi civilek semmilyen közösséget nem vállaltak vele, és a jelöltek mögé, az ablakokra felragasztott kampányplakátjaikra sem kért engedélyt. A szervezők kulturált vitát szerettek volna, és sajnálják, hogy ebben Abonyi és a stábja nem voltak partnerek.