Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ilyen a vidéki sajtószabadság, ha azt Mészáros Lőrinc szabályozza

2018.04.07. 14:03

A választás előtti napon a következő címlapsztorival jelentkeztek a megyei online lapok. Jól látható, hogy mindenhol ugyanaz a fotó és ugyanaz az üzenet fogadja az olvasókat:

orban.png

A képen Orbán Viktor látható, a cím pedig: Mindkét szavazatot a Fideszre.

Ezek az újságok már csak mellékesen foglalkoznak a lokális témákkal, megyei hírekkel, gyakorlatilag központilag szerkesztik őket. Erre azóta van lehetősége a fideszes propagandagépezetnek, hogy tavaly gyakorlatilag az összes lap Mészáros Lőrinc cégéhez, a Mediaworkshöz került, néhány pedig Andy Vajna irányítása alá került.

Tavaly nyáron így ábrázoltuk a fejleményeket.

 Azóta tovább növekedett a propagandalapok elérése, hiszen Borsod, Szabolcs, és Hajdú megye lapjai is ahhoz az osztrák Heinrich Pecinához kerültek, aki a Népszabadság bezárása révén lett ismert, hiszen előtte előtte cégével, a Mediaworksszel felvásárolt lapokat, aztán a céget eladta Mészáros Lőrincnek.

Az már csak hab a tortán, hogy szombaton ezeket a lapokat végigkattintva nagy részüknél még mindig fut egy felugró ablakban a kormány STOP-reklámja, amiről a Kúria megállapította, hogy "Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti. A Kúria Magyarország Kormányát a további jogsértéstől eltiltja."