Hosszú sorok kígyóznak átjelentkezős szavazóköröknél

NP  0361
2018.04.08. 11:57 Módosítva: 2018.04.08. 13:13

Budapesten több helyen már kora reggel, majd délelőtt is komoly sorban állások alakultak ki az átjelentkezők szavazóköreinél. Sokan a korábbi példából tanulva éppen azért mentek korán szavazni, hogy elkerüljék az általában délutánra kialakuló sorban állást, de emiatt most már a szokásosnál korábban kígyózó sorok jelentek meg.

Győrben és Pécsen is hosszú sorokban vártak délben az emberek az átjelentkezős szavazóköröknél.

Ha ezeknél a szavazóköröknél, vagy bárhol máshol hasonlóan kígyózó sorokat lát, fotózza le és küldje el nekünk!

A 2. választókerületben lévő Bocskai István Általános Iskolában, az átjelentkezők szavazókörében 11 603-an szavazhatnak, miközben egy szavazókörben átlagosan 765-en szavaznak. Klasszikusan óriási sorok szoktak kialakulni késő délutánra, de most már reggel nagy sor volt. Egy olvasónk videót is készített erről.

Hosszú a sor a Bocskai úton

Kollégánk délelőtt 11-kora azt írta, hogy éppen 400 méteres volt a sor ami már a Diószegi utcán állt. „A pár kerületi lakost viszont előzékenyen kiszedik a sorból és előreküldik őket."

A VI. kerületi Eötvös utcában már 6 után is nagyon sokan voltak, utána volt egy csendesebb időszak, amikor kevesen várakoztak, de délelőtt 10 körül megint több mint száz ember állt sorba.

Eötvös utca
Eötvös utca
Fotó: Olvasónk / Index

A XIV. kerületben a 8. egyéni választókerületi 23. szavazókörben (zuglói házasságkötő terem) 9494-en szavazhatnak. Itt tudósítónknak délelőtt 10 körül azt mondták, nagyjából egy órát kell várni a sorban.

Sorbanállás Zuglóban
Sorbanállás Zuglóban
Fotó: Olvasónk / Index

A IX. kerületi Bakáts téri átszavazásnál is kígyózott a sor délelőtt.

A XIII. kerületben pedig a 34. szavazókörben (Berzsenyi gimnázium) szerepel 8987 választó a névjegyzében. Itt is délelőtt 11-kor kb. egy óra volt a várakozási idő, de munkatársunk szerint „jófejek, segítenek, a tömeg ellenére viszonylag hatékonyan halad. Gyerekek, terhesek elsőbbséget kapnak."

Délben 300 méteres gigasor volt a Kertész utca 30. (3., 4., 10. számú) szavazókör előtt. Volt, aki már 40 perce várt, de még a kapuig sem jutott, jelentette tudósítónk.

Szintén nagy sorok vannak a XII. kerületi Németvölgyi Általános Iskolánál, és Óbudán a Harrer utcai iskolánál is.

Pécsen az átjelentkezők a Kossuth térnél lévő szavazókörben szavazhatnak, itt is jókora sora alakult ki, de viszonylag gyorsan halad.

Győrben a Révai Miklós Gimnáziumnál van kígyózó sor.