Jenő
-2 °C
6 °C

Hosszú sorok kígyóznak átjelentkezős szavazóköröknél

NP  0361
2018.04.08. 11:57 Módosítva: 2018-04-08 13:13:10

Budapesten több helyen már kora reggel, majd délelőtt is komoly sorban állások alakultak ki az átjelentkezők szavazóköreinél. Sokan a korábbi példából tanulva éppen azért mentek korán szavazni, hogy elkerüljék az általában délutánra kialakuló sorban állást, de emiatt most már a szokásosnál korábban kígyózó sorok jelentek meg.

Győrben és Pécsen is hosszú sorokban vártak délben az emberek az átjelentkezős szavazóköröknél.

Ha ezeknél a szavazóköröknél, vagy bárhol máshol hasonlóan kígyózó sorokat lát, fotózza le és küldje el nekünk!

A 2. választókerületben lévő Bocskai István Általános Iskolában, az átjelentkezők szavazókörében 11 603-an szavazhatnak, miközben egy szavazókörben átlagosan 765-en szavaznak. Klasszikusan óriási sorok szoktak kialakulni késő délutánra, de most már reggel nagy sor volt. Egy olvasónk videót is készített erről.

Kollégánk délelőtt 11-kora azt írta, hogy éppen 400 méteres volt a sor ami már a Diószegi utcán állt. „A pár kerületi lakost viszont előzékenyen kiszedik a sorból és előreküldik őket."

A VI. kerületi Eötvös utcában már 6 után is nagyon sokan voltak, utána volt egy csendesebb időszak, amikor kevesen várakoztak, de délelőtt 10 körül megint több mint száz ember állt sorba.

Eötvös utca
Eötvös utca
Fotó: Olvasónk / Index

A XIV. kerületben a 8. egyéni választókerületi 23. szavazókörben (zuglói házasságkötő terem) 9494-en szavazhatnak. Itt tudósítónknak délelőtt 10 körül azt mondták, nagyjából egy órát kell várni a sorban.

Sorbanállás Zuglóban
Sorbanállás Zuglóban
Fotó: Olvasónk / Index

A IX. kerületi Bakáts téri átszavazásnál is kígyózott a sor délelőtt.

A XIII. kerületben pedig a 34. szavazókörben (Berzsenyi gimnázium) szerepel 8987 választó a névjegyzében. Itt is délelőtt 11-kor kb. egy óra volt a várakozási idő, de munkatársunk szerint „jófejek, segítenek, a tömeg ellenére viszonylag hatékonyan halad. Gyerekek, terhesek elsőbbséget kapnak."

Délben 300 méteres gigasor volt a Kertész utca 30. (3., 4., 10. számú) szavazókör előtt. Volt, aki már 40 perce várt, de még a kapuig sem jutott, jelentette tudósítónk.

Szintén nagy sorok vannak a XII. kerületi Németvölgyi Általános Iskolánál, és Óbudán a Harrer utcai iskolánál is.

Pécsen az átjelentkezők a Kossuth térnél lévő szavazókörben szavazhatnak, itt is jókora sora alakult ki, de viszonylag gyorsan halad.

Győrben a Révai Miklós Gimnáziumnál van kígyózó sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?