Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leszakadt egy ujj, epilepsziás roham a szavazókörben

IMG 7145
2018.04.08. 18:25
A mai választási nap sem múlt el érdekességek, furcsaságok vagy balesetek nélkül. Összeszedtük azokat a kiugró eseményeket, amik a mai napon történtek.
  • Sorra küldték az Index olvasói, mekkora távolságokat tettek meg azért, hogy szavazhassanak. A nyertes egy Kanadában élő magyar nő lett, aki 3364 kilométert repült Vancouverből Torontóba, a szavazás után pedig indult is vissza a reptérre.
  • Egy vicces kedvű állampolgár migránsnak öltözve ment szavazni az egyik Bem rakparti szavazókörbe. Reméljük, senki nem ijedt meg nagyon.
  • Indok nélkül tiltotta ki az Index újságíróját a beregsurányi szavazóhelyiségből a választási bizottság és annak elnöke, az esetről videó is készült.
  • Két ember úgy használta a szavazóhelyiség vécéjét, hogy nem szólt a szavazatszámlálóknak. A Választási Iroda rendkívüli események között számolt be a következő, valóban megdöbbentő történésről: A Heves megyei Zagvaszántón "két fő nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a szavazatszámláló bizottságnak. Intézkedés nem történt."
  • Szavazni nem volt hajlandó, viszont felolvasott egy szöveget az Alaptörvény érvénytelenségéről egy választópolgár a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő település egyik szavazóhelyiségben. A szavazóhelyiséget addig nem akarta elhagyni, amíg a bizottság nem jegyzőkönyvezte a beadványa átvételét. Végül a bizottság elnökének felszólítására az illető elhagyta a szavazóhelyiséget.
  • Leszakadt a XXI. kerületben a szavazóbizottság elnökhelyettesének az ujja. Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt", tette közzé a Választási Iroda honlapja. A sérültet mentő szállította el.
  • Epilepsziás rohamot kapott egy szavazó a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamásiban, miután bedobta a szavazatát az urnába. A helyi választási bizottság elnöke megkérte a szavazóhelyiségben tartózkodó választókat, hogy hagyják el a helyiséget. A fiatal néhány percen belül jobban lett, kérte, hogy mentőt ne hívjanak hozzá, mert ismeri betegségét. Átvezették egy másik helyiségbe, értesítették a családját, a szavazás pedig nyolc perc után folytatódott. 
  • Véletlenül kihúzták a DK jelöltjét néhány szavazólapról. A komlói 5. szavazókörben a szavazatszámláló bizottság DK-s tagja szólt, hogy mégsem vesz részt a munkában. A többiek ezt félreértették, azt hitték a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje lépett vissza, ezért véletlenül kihúzták a DK-s Nagy Ferencet 8 szavazólapról. Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhatott új szavazólapot. A helyzet megoldását az urnazárás utánra halasztotta a szavazatszámláló bizottság, a hibás szavazólapok érvényességéről majd a számláláskor döntenek, egyenként megvizsgálva őket.