Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Leszakadt egy ujj, epilepsziás roham a szavazókörben

IMG 7145
2018.04.08. 18:25
A mai választási nap sem múlt el érdekességek, furcsaságok vagy balesetek nélkül. Összeszedtük azokat a kiugró eseményeket, amik a mai napon történtek.
  • Sorra küldték az Index olvasói, mekkora távolságokat tettek meg azért, hogy szavazhassanak. A nyertes egy Kanadában élő magyar nő lett, aki 3364 kilométert repült Vancouverből Torontóba, a szavazás után pedig indult is vissza a reptérre.
  • Egy vicces kedvű állampolgár migránsnak öltözve ment szavazni az egyik Bem rakparti szavazókörbe. Reméljük, senki nem ijedt meg nagyon.
  • Indok nélkül tiltotta ki az Index újságíróját a beregsurányi szavazóhelyiségből a választási bizottság és annak elnöke, az esetről videó is készült.
  • Két ember úgy használta a szavazóhelyiség vécéjét, hogy nem szólt a szavazatszámlálóknak. A Választási Iroda rendkívüli események között számolt be a következő, valóban megdöbbentő történésről: A Heves megyei Zagvaszántón "két fő nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a szavazatszámláló bizottságnak. Intézkedés nem történt."
  • Szavazni nem volt hajlandó, viszont felolvasott egy szöveget az Alaptörvény érvénytelenségéről egy választópolgár a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő település egyik szavazóhelyiségben. A szavazóhelyiséget addig nem akarta elhagyni, amíg a bizottság nem jegyzőkönyvezte a beadványa átvételét. Végül a bizottság elnökének felszólítására az illető elhagyta a szavazóhelyiséget.
  • Leszakadt a XXI. kerületben a szavazóbizottság elnökhelyettesének az ujja. Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt", tette közzé a Választási Iroda honlapja. A sérültet mentő szállította el.
  • Epilepsziás rohamot kapott egy szavazó a Győr-Moson-Sopron megyei Rábatamásiban, miután bedobta a szavazatát az urnába. A helyi választási bizottság elnöke megkérte a szavazóhelyiségben tartózkodó választókat, hogy hagyják el a helyiséget. A fiatal néhány percen belül jobban lett, kérte, hogy mentőt ne hívjanak hozzá, mert ismeri betegségét. Átvezették egy másik helyiségbe, értesítették a családját, a szavazás pedig nyolc perc után folytatódott. 
  • Véletlenül kihúzták a DK jelöltjét néhány szavazólapról. A komlói 5. szavazókörben a szavazatszámláló bizottság DK-s tagja szólt, hogy mégsem vesz részt a munkában. A többiek ezt félreértették, azt hitték a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje lépett vissza, ezért véletlenül kihúzták a DK-s Nagy Ferencet 8 szavazólapról. Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhatott új szavazólapot. A helyzet megoldását az urnazárás utánra halasztotta a szavazatszámláló bizottság, a hibás szavazólapok érvényességéről majd a számláláskor döntenek, egyenként megvizsgálva őket.