Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többen is hiába kértek mozgó urnát, az nem érkezett meg

image uploaded from ios (3)
2018.04.08. 23:07

Nagyon sokan voltak, akik egészségügyi okok miatt nem tudtak volna elmenni szavazni, így mozgó urnát igényeltek. Azonban a fura és messze nem elég hatékony rendszer miatt rengeteg ember így sem tudott szavazni.

Édesapám kórházban fekszik Székesfehérváron. Online igényeltük neki a mozgó urnát, vissza is igazolták, még sem érkezett meg.

– írja egyik olvasónk.

Egy kerekesszékes pár is írt nekünk, akik szintén igényelték az urnát, meg is kapták a visszaigazolást. Este még a választási irodát is felhívták, ahol megnyugtatták őket, hogy minden rendben lesz, az urna azonban nem jött.

Egy másik olvasók ezt a videót küldte nekünk, amiben egy mozgáskorlátozott férfi lánya mesél a meg nem érkező urnáról:

Bokatöréssel fekszem a szegedi régi-új klinika traumatológiai osztályán. Mivel korlátolt vagyok a járásban, mozgó urnát igényeltem ide a kórházba a szavazás miatt, ami azonban nem érkezett meg, pedig egész nap vártam. Ebből kifolyólag írtam egy e-mailt a Nemzeti Választási Irodának illetve a helyi szegedi választási irodának is, hogy milyen dolog az, hogy állampolgári jogomtól fosztanak meg pusztán azért, mert nem tudok jelenleg járni. Felháborító!

– írta nekünk egy újabb olvasó.

A probléma az, hogy a mozgó urnát csak este 7 óráig viszik ki az azt igénylőknek, ha egyáltalán kiviszik. Ugyanis erre senki nem vállal garanciát, vagy belefér valaki, vagy nem. Emiatt pedig sok mozgásában korlátozott embert kvázi megfosztanak a szavazati joguktól.