Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtévesztő szavazólapokkal is találkozhatott, aki nem figyelt eléggé

2018.04.08. 18:20

Összességében zökkenőmentesen zajlik a szavazás országszerte és külföldön is. Azonban olvasóink jelezték, hogy több helyen is voltak trükközések a szavazólapokkal, általában inkább az ellenzéki pártok kárára.

Egyik olvasónk Rómában szavazott, amikor feltűnt neki, hogy a Pest 2. (Budakeszi) választókerületre vonatkozó szavazólapon nem húzták ki a momentumos Szemző Áront, bár ő visszalépett Szél Bernadett javára.

Tegnap, az utolsó pillanatban lépett vissza az MSZP-s Harangozó Tamás az LMP-s Hadházy Ákos javára, de az átjelentkezőknek adott lapokon sok helyen nem húzták le Harangozó Tamás nevét a listáról.

A komlói 5. szavazókörben a szavazatszámláló bizottság DK-s tagja szólt, hogy mégsem vesz részt a munkában. A többiek ezt félreértették, azt hitték a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje lépett vissza, ezért véletlenül kihúzták a DK-s Nagy Ferencet nyolc szavazólapról. Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhatott új szavazólapot.

Fricz Tamás politológus a Facebookon arról írt, hogy Újpesten ki van húzva Zsigmond Barna Pál, Fidesz-KDNP-s jelölt neve a szavazólapról. Később egy másik posztjában azt írta, hogy számítógépes hiba okozta a hibát. 

Egy választó jobbikos pólóban ment szavazni, a fideszes delegált pedig úgy tett, mintha lepecsételné a választó szavazólapját, közben pedig ezt mégsem tette meg. A mellette ülő jobbikos delegált azonban ezt észrevette, és a csalást rögtön jelezte a bizottságnak. A fideszes szavazószámlálót végül eltávolítottak a bizottságból, az ügyet pedig jegyzőkönyvbe vették, írta a Magyar Nemzet.

A belvárosi szavazókörben elfelejtették kihúzni a szavazólapokról a visszalépett ellenzék egy részét, többek között Fekete-Győr Andrásra is lehetett szavazni. Amikor olvasónk ezt szóvá tette az ottani kiküldötteknek, azok nem tagadták a dolgot, szerintük csak a fáradság miatt nem érkeztek minden visszalépőt kihúzni. Az esetet jegyzőkönyvbe vették, de olvasónk szerint eléggé hozzá nem értő módon, ráadásul nem adtak sem másolatot a jegyzőkönyvről, sem pedig lefotózni nem hagyták azt. Mindössze annyit mondtak, hogy majd a valasztasok.hu oldalon lehet megtalálni, miután feltöltötték. 

Egerben pedig állítólag araboknak öltöztetett magyarok riogatják az embereket: