Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Totális döntetlent várnak az Index-olvasók

Teljes döntetlenre számítanak az Index-olvasók a meghirdetett tippjátékunkra adott válaszaik alapján. Több mint 13 ezer válasz érkezett a parlamenti választás várható eredményeit firtató kérdésünkre. Nyertest értelemszerűen csak akkor tudunk majd hirdetni, ha meglesznek a valódi eredmények, de azt már most látjuk, hogy ki mit vár.

Ez alapján a fő kérdést, a mandátumbecslést illetően gyakorlatilag döntetlent várnak a tippelők:

99,9 fideszes mandátumra a 199 fős országgyűlésben.

valasztas patko sablon99

Ha bejön a tippelők számítása, épphogy meglenne a Fidesz abszolút többsége. Kiegészülve a fideszes párttag német nemzetiségi képviselővel, aki várhatóan szintén mandátumot szerez majd a nemzetiségi kompenzációnak köszönhetően, 101 kormánypárti képviselő ülne szemben 98 ellenzékivel – rendkívül szoros többség, ahol kőkeményen kellene biztosítani a frakciófegyelmet a rázós szavazásoknál.

A fideszes mandátumok mellett a játékban a pártlistás szavazatokra lehetett tippelni. Miután kiszűrtük a trollokat és azokat, akik 300 százalékot várnak mondjuk a Rend Pártra, vagy az a véleményük, hogy soros soros soros, netán nagyon nem jött ki nekik a matek, ez az átlageredmény jött ki:

40 százalékot kicsivel meghaladó, a 2014-es eredményénél azonban gyengébben szereplő Fidesz, 22 százalékos Jobbik, 14 százalékos MSZP és közel holtverseny a szintén bejutó LMP és DK között – ezt várja az Indexen manifesztálódó kollektív bölcsesség. Ez alapján marad az ötpárti parlament, a kicsik, melyek közül még a Momentum szerepelne a legjobban, nem közelítenék meg a bejutási küszöböt.

A legmeglepőbb talán, hogy mennyire egybevágnak az olvasók tippjei a közvélemény-kutatások adataival  – még azt sem lehet kizárni, hogy 13 ezer olvasó a végén hasra ütésre jobban jósol, mint a szakértők hadai.

tippjátékban vasárnap 15 óráig lehetett megtenni a téteket. A győztesek Mészáros Lőrinc-es porcelánperselyt, Orbán Viktor alakú óriásgyertyát, esetleg MSZP-s retró baseballsapkát nyerhetnek – és persze a dicsőséget, hogy jobban tippelnek, mint Török Gábor legszebb napjaiban. Eredményhirdetés valamikor hétfőn.