Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kész Zoltán sem volt kész Veszprém megye meghódítására

2018.04.09. 01:36

Veszprém megyében egyedül első számú választókerületben volt kérdéses, hogy labdába tud-e rúgni az ellenzék, de végül a Fidesz győzött mindenhol.

Kész Zoltán, aki függetlenként 2015-ben megszerezte Navracsics Tibor mandátumát, ezúttal a szavazatok 30,6 százalékát  95,65 százalékos feldolgozottságánál, tehát egészen biztosan nem éri utol a szavazatok 49,65 százalékát elvivő fideszes Ovádi Pétert.

Hasonlóan alakultak az arányok a második, balatonfüredi kerületben, ahol a szintén fideszes Kontrát Károly 90,82 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 51,57 százalékával biztos befutó, a második helyen álló jobbikos Kepli Lajosnak esélye sincs utolérni 33,56 százalékról.

A pápai választókerületben Dr. Kovács Zoltán 59,5 százaléknál állt, amikor már csak a szavazólapok pár százaléka állt feldolgozatlanul, Tapolca választókerületében pedig a fideszes Fenyvesi Zoltán biztos győztes a szavazatok több mint 47 százalékával, szinte teljes feldolgozottságnál.