Toroczkai: Vona megbukott, ha nem mond le, kivégzi a Jobbikot

DBZOL20161102001
2018.04.09. 11:53

"Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot" - írta Toroczkai László a a Facebookon.

Toroczkai a Jobbik szélsőségesebb, radikálisabb táborához tartozik, de ő is a nevét adta a néppártosodási iránynak.

"Egy olyan, egyébként kiváló emberek ezreiből álló parlamenti párt ugyanis, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja..." - véli Toroczkai, egyértelműen Vona Gáborra utalva. 

Frissítés: Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Facebook-posztban reagált Toroczkai posztjára, "Kedves Laci!" - felütéssel. Azt írja többek között:

"Ma sokan csalódottak. Hiába szavaztak közel kétszázezerrel többen a Jobbik jelöltjeire, hiába váltunk egyértelműen a legerősebb ellenzéki néppárttá, mégis sokan sírnak. Sír a feleségem is, mikor hat hónapos kisfiunkra néz. Rengeteg fiatal, középkorú küldi az üzeneteket, hogy elhagyják országot. Tudom, sokan félnek a megtorlásoktól. Talán lenne okom nekem is félni, hiszen még a nagyobb fiaimat is nyolc év börtönnel fenyegeti a jelenlegi ügyészség, pedig igazán nem tehetnek róla, hogy a fiaimként jöttek a világra"

"Ebben a helyzetben a nyilvánosság előtt üzengetned bajtársiatlan dolog"

- teszi hozzá Sneider, majd úgy folytatja:

"Tény, a Jobbik nem tudta megállítani a kialakuló korrupt diktatúrát. Erősödtünk, de ezzel nem mentünk sokra. Veled elnézően bánt a kormánysajtó, az elnökség többi tagjával - különösen Vona Gáborral - már nem. Annyi támadás és mocsok után, amit a Jobbik elnöke kapott, ez a nyilvános bejegyzés nem volt bajtársias a részedről. Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek. Neked és nekem is, mert részesei voltunk a néppártosodásnak."

(Borítókép:  Balogh Zoltán / Index)