Fideszes képviselő: Bűntárssá tesz minket a korrupció

2018.04.10. 12:11

"Sajnos sok olyan, közbeszerzésekhez köthető ügy van, amelyek bírósági ítélet nélkül is bűzlenek a korrupciótól" - írta Facebookon közzétett, Másnap című kiáltványában Sebes Gábor fideszes önkormányzati képviselő, a Magyar Idők publicistája.

Sebes nagyon komoly kritikát fogalmazott meg a kormánnyal és a rendszerrel szemben, noha értelemszerűen fideszes képviselőként ő is a Fideszre szavazott április 8-án. 

"Nem lehet „Nekünk Magyarország az első” szlogennel kampányolni, kijelenteni, hogy „szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk érte”, arról beszélni, hogy meg akarjuk őrizni kereszténynek az országot, meg arról elmélkedni, hogy a kereszténység nem csak hit, hanem kultúrát is létrehozott, miközben szemérmetlenül meglopják az államkincstárat" - írta.

Szerinte a korrupcióban "az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el". Ugyanis - mint írta - "nincs feltételes szavazás, nem lehet úgy Orbánra és a Fideszre szavazni, hogy rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást".

"A korrupció másik pusztító hatása a rossz példa követése. Minisztériumi, állami hivatali, önkormányzati tisztviselők ezrei gondolhatják, hogy ha a kormány ezt csinálja, akkor a hatalomgyakorlásnak ez az értelme és módja" - írja, majd felteszi a kérdést: "Ha a kormánynak Magyarország az első, akkor miért kockáztatja a hatalmát – amivel megvédheti Magyarországot – a közpénz magánzsebekbe csatornázásával?!"

Szerinte nem igaz, hogy a nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni. "Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?" - teszi fel az inkább költőinek szánt kérdéseket.

10394004 1545620335669701 5170285885731216858 n
Fotó: Facebook / Sebes Gábor

Arról is írt, hogy a bekopogó fideszes aktivistáknak sokan mondták, hogy "most utoljára szavaznak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból".

"Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására. Tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt. Nem, nem lehet. A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt. Új lapot kell nyitni!" - zárta írását Sebes.