Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Jobbik: marad a néppártosodás

DSC 5767
2018.04.10. 16:46

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője tartott sajtótájékoztatót azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik - több ellenzéki párttal egyetemben - a szavazatok újraszámlálását kezdeményezi. A sajtótájékoztatón természetesen másról is kérdezték Jakabot. Többek között a jelenleg is zajló elnökségi ülésükről, illetve az ott meghozott, vagy még meg nem hozott döntésekről.

Jakab elmondta, hogy a választás eredményét vitatja annak fényében, hogy egyre több csalásról szóló információ érkezik be hozzájuk, ugyanakkor ez nem teszi semmissé Vona lemondását. "Az elnök úr nyilván minden körülményt figyelembe véve döntött a lemondás mellett" - mondta Jakab.

A szóvivő szerint az nem jött szóba, hogy a teljes elnökség lemondana. A kérdés már csak azért is felmerülhet, mert többek között Sneider Tamás, a Jobbik szóvivője írta ki egy nyilvános posztban, üzenve ezzel a Vonába beleszálló Toroczkainak, hogy az egész elnökségnek le kellene mondania, és egyébként is aljas ez a nyilvános kritika Toroczkaitól, hiszen a néppártosodásban mindannyian benne voltak az elnökségben.

És ha már néppártosodás: a sajtótájékoztatón természetesen rákérdeztek Jakabnál, hogy most Vona lemondásával várható-e, hogy a Jobbik politikai iránya is változna. Jakab azt felelte, erről nem volt szó, mivel a párt alapító okiratában is benne van, hogy az egész nemzetet kívánják szolgálni, így a néppártosodás iránya továbbra is érvényes.

Arról, hogy van-e már Vona Gábornak utódja, azt mondta, erről majd a kongresszus fog dönteni. A Facebookon finoman pártelnöknek jelentkező Toroczkairól is megkérdezték, de erre is csak azt mondta, majd a kongresszus fog dönteni.

Az mindenesetre érdekes felállás lenne, ha Toroczkai vezetésével vinnék tovább a néppártosodást.

Jakab még azt is elmondta, a Jobbik szerint a korrupció felszámolásában radikális megoldás kell, de az EU tekintetében mérsékelt politikát kell folytatni. A pártra kiszabott 660 milliós büntetésről pedig azt mondta, hogy a jogállam folyamatosan épül le, a Fidesz-kormány a putyini utat járja, így könnyen lehet, hogy a büntetést az "államhatalom realizálni fogja". A Magyar Nemzet megszűnésével kapcsolatban azt mondta, hogy a magyar sajtó fekete napja.

(Borítókép: Bődey János / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?