Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Juhászékat padlóra küldték anyagilag, de folytatnák

2018.04.10. 10:37

"Üzenet Orbánnak, Sorosnak, tehát a teljes magyar spektrumnak, köztük neked" - így kezdődik az a Facebook-poszt, amiben Juhász Péter (Együtt) élőben jelentkezett be. 

Az Együtt az 1 százalékot sem érte el a választásokon, a párt ötfős elnökségének vissza kell fizetnie a költségvetésből kapott 190 millió forintnyi kampánytámogatást. Ezen felül még van a pártnak 25 milliós bankhitele is. "194 milliót kell összegyűjtenünk, ötünknek, az Együtt elnökségének.  A kampánytámogatást kell visszafizetnünk, mert MSZP-s emelési javaslatra azt fogadta el a Fidesz, hogy akik nem érik el az 1%-ot, a személyes vagyonukkal feleljenek érte. Így most 5 ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben." - írták a videó mellé, és megadták a személyes bankszámlaszámaikat is, összesen ötöt.

"Azért van öt, mert ez az üzenet nem csak neked szól, aki 1-2-10 ezer forinttal akarsz nekünk segíteni szolidaritásból, hanem azoknak a Soros Györgyöknek is, akik azt is szeretnék, hogy folytassuk. Ugyanis ha összejön a 194 millióra még többlet is, akkor folytati is tudjuk. Hát rajtad a sor!" - írták. 

Juhász az élő videóban azt mondta, nem adják fel, nem fog megszabadulni tőlük Orbán Viktor. Juhász szerint őket nem a parlamenti mandátum hajtotta, nem azért, hogy bekerüljenek a parlamentbe, hanem az, hogy megbuktassák az Orbán-rezsimet. 

"Itt egzisztenciák mennek szét, de ha segítetek, együtt maradunk és meg tudjuk csinálni" - mondta Juhász, aki szerint nem a parlamentben fognak eldőlni a dolgok.