Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Mongol és azeri gratulációk zúdulnak Orbánra

NP  1044
2018.04.12. 09:46

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - adta tudtul az MTI-nek Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke „a teljesség igénye nélkül” említette a jókívánságokat küldő országokat:

  • Mongólia,
  • a Seychelles-szigetek,
  • Azerbajdzsán,
  • Albánia államfőjének,
  • Bosznia-Hercegovina vezetőinek 
  • valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének gratulációját.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője. Ebben a frakcióban foglal helyet a Fidesz, bár akadnak néppártiak, akik szerint Orbánéknak távozniuk kéne a frakcióból.

Közvetlenül a választások után Angela Merkel német kancellár írásban gratulált Orbánnak.

Gratulált a Fidesznek ismét kétharmadot hozó győzelemhez az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője, – az osztrák kancellár Sebastian Kurz ezt már korábban megtette – a szászországi parlament CDU-frakciójának vezetője és az izraeli Knesszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.

Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.