Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mongol és azeri gratulációk zúdulnak Orbánra

NP  1044
2018.04.12. 09:46

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - adta tudtul az MTI-nek Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke „a teljesség igénye nélkül” említette a jókívánságokat küldő országokat:

  • Mongólia,
  • a Seychelles-szigetek,
  • Azerbajdzsán,
  • Albánia államfőjének,
  • Bosznia-Hercegovina vezetőinek 
  • valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének gratulációját.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője. Ebben a frakcióban foglal helyet a Fidesz, bár akadnak néppártiak, akik szerint Orbánéknak távozniuk kéne a frakcióból.

Közvetlenül a választások után Angela Merkel német kancellár írásban gratulált Orbánnak.

Gratulált a Fidesznek ismét kétharmadot hozó győzelemhez az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője, – az osztrák kancellár Sebastian Kurz ezt már korábban megtette – a szászországi parlament CDU-frakciójának vezetője és az izraeli Knesszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.

Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.