Natália
1 °C
7 °C

Rogán: Semmi nem marad úgy, ahogy eddig volt

2018.04.12. 20:28 Módosítva: 2018-04-12 20:30:52

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője volt a vendég a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában. A kormányzati kommunikációért is felelős miniszter kijelentette, hogy teljesen új kormányzás jön, új szerkezettel. "A migráció, Brüsszel szuverenitásának letörése és az Európai Unióban zajló viták miatt új struktúrájú kormányra van szükség" – indokolta. Azonban semmiféle konkrétumot nem mondott arról, hogy pontosan mi is lesz új a negyedik Orbán-kormányban.

„Ha mi azt mondjuk, hogy elutasítjuk a migrációt, és az EU azt mondja, hogy a munkaerőproblémák kezelésére meg a népesedés problémáira ez a megoldás, akkor nekünk azt kell mondani, hogy olyan új kormányzati szerkezet kell, amiben a családpolitika az eddigieknél is erősebb hangsúlyt kap” – fogalmazott a propagandaminiszter.

„Semmi nem marad úgy ahogy eddig volt, ez valóban új kormányzás lesz, ehhez új eszközök, új formák és részben új emberek kellenek”

- mondta. Arról nem beszélt, hogy új minisztériumok lesznek-e, ahogyan a következő ciklus kormánytagjait sem tudta megmondani. „Ezt legfeljebb a miniszterelnök tudja” – válaszolta arra a kérdésre, hogy saját pozíciója megmarad-e a kormányban.

Azonban az új kormányzati struktúra nem jelenti azt, hogy a kormányzati célok megváltoznának. Ezek a célok Rogán szerint a szuverenitás megvédése, a teljes foglalkoztatottság, a családok támogatása és a bevándorlásellenesség. Az új Országgyűlés május 8-án akár már össze is ülhet. Rogán szerint az új parlament „mindenképpen foglalkozik majd a külföldről támogatott szervezetek ügyével”, hiszen ismét kétharmados többsége van a Fidesz-KDNP-nek az országgyűlésben.

Az interjúban ezek mellett Rogán bolhacirkusznak nevezte az ellenzéket, visszautasította, hogy választási csalás történt és rémhírterjesztésnek nevezte, hogy megváltoztatnák az önkormányzati rendszert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?