Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Figyelő sorra vette a magyar "ellenségeket"

Image uploaded from iOS (19)
2018.04.12. 09:32

Utoljára Csurka István széljsőjobboldali hetilapja, a Magyar Fórum listázta a szerinte zsidó írókat, a neveket kurzívval szedve, és most eljött annak is az ideje, hogy az egykor szebb napokat látott Figyelő is neveket listázzon a lap hasábjain.

A hetilap 15. száma két teljes oldalt szentel Soros György által közvetve vagy közvetlenül finanszírozott szervezetekben dolgozók felsorolásának.

Ez a lista annak a végterméke, hogy néhány hete a Fidesz-kormány és propagandatermékei elkezdték zsoldosoknak nevezni, és a magyar nemzet elárulóiként emlegetni tanárokat, jogvédő szervezetek és a sajtó munkatársait, akik szerintük valamilyen módon összeköthetők Sorossal vagy az általa létrehozott alapítványokkal. Orbán Viktor, ahogy a Figyelő utal rá: zsoldosoknak nevezte őket, akik "Soros György akaratának érvényre juttatásán dolgoznak".

A Figyelő névsorolvasása érinti a CEU-n oktató tanárokat, vezetőket, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársait, az Amnesty Internationalt, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezetet, a Transparency Internationalt, amely a korrupcióra hívja fel a figyelmet, az Eötvös Károly Intézetet, a Menedék - Migránsokat segítő szervezet munkatársait, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány és a K-Monitor vezetőit, a Direkt 36 oknyomozó portál és a Romaveritas munkatársait. Rajtuk kívül a Közös Ország Mozgalom alapítóját, Gulyás Mártont, a Migration Aid-s Siewert Andrást, Demszky Gábort és Magyar Bálintot.

Siewert Andrással kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Figyelőhöz hasonlóan kormánypropagandát közvetítő Bayer Zsolt olyan beszélgetéseket hozott nyilvánosságra róla, amelyet külföldi titkosszolgálatokkal kapcsolatban lévő szervezetek készítettek magyarokkal való találkozók során.

A 24.hu megjegyzi továbbá, hogy a munka slendriánságára utal, hogy a figyelős szerző egyrészt olyan adatok hiányára panaszkodik, amik két kattintással elérhetők az interneten, másrészt, legalább két olyan embert is felvett a listára, akik már nem élnek.