Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Momentum az Alkotmánybírósághoz fordul a szavazatszámlálási módszer miatt

2018.04.13. 15:03

A Momentum szerint "erősen megkérdőjelezhető a 2018-as választások demokratikussága, igazságossága és tisztasága. A választást saját arcára átszabó Fidesz nem csak az egyéni választókerületek határait, a választások fordulóinak számát változtatta meg, hanem a szavazatszámlálás módja is a legerősebb pártnak kedvez" - írta közelményében a párt a 444 cikke nyomán. Az írásból a dejtári jegyzőkönyv alapján kiderül, hogy a szavazatszámlálás rendkívül hátrányosan érintette az ellenzéki pártokat, gyakorlatilag eltűntek a listás szavazataik. 

A Momentum szerint a szavazatszámlálási módszer a kis pártokat és a rájuk érkezett szavazatokat "drasztikusan érinti, bünteti, így gátja az igazságos választásoknak". “A Momentum ezért az Alkotmánybírósághoz fordul, és őszintén reméli, hogy legközelebb már demokratikus, tiszta és igazságos választások lehetnek” - közölte Fekete-Győr András, a párt elnöke.