Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetiségi jogorvoslatok: elsőként a Kétfarkú Kutya Párt nyert

LRM EXPORT 20180408 212328
2018.04.13. 14:25

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebookján jelentette be, hogy Veszprém megye 4. választókörzetében a helyi választási bizottság helyt adott a választás szabályszerűségét firtató kifogásuknak.

„Beadtunk pár kifogást azokon a helyeken, ahol fura volt az eredmény. Az első meg is jött és nyertünk, most még fellebbezünk, és ha azt is nyerjük, akkor ebben a szavazókörben újra meg kell tartani a szavazást" – írják. 

A fenti képen látható határozatnál a nemzetiségi lista/pártlista szavazólap keverése és az emiatti sok érvénytelen szavazat volt a gond.

Az MKKP azt kéri, hogy aki tud még furcsa eredményről, amit meg kéne támadniuk, írja be a települést és a szavazókört a Facebook-poszton kommentbe egyéb magyarázat és kérdés nélkül.

Az Index jogásza szerint ha az eredmény jogerős lesz (az NVB, a Kúria és az AB elé is kerülhet) akkor valóban meg kell majd ismételni a szavazást ebben a szavazókörben. Ez egyben azt is jelentené, hogy (a töredékszavazatok változása miatt) nem lehet eredeményt hirdetni az országos listákról, és nem alakulhat meg az új parlament.

(A Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményvárója. Fotó: Szekeres Máté/Index)