850 forint egy ebédmenü, 260 egy somlói a Miniszterelnökség új Gundel-menzáján

D MTZ20140306027
2019.01.07. 13:39 Módosítva: 2019.01.07. 19:26

A Gundel Étterem kapott megbízást arra, hogy a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse, írja információira hivatkozva a Hvg.hu.

A pályázaton elnyert megbízás magában foglalja a teljes cateringtevékenységet a kormány új székhelyén. Az étterem megerősítette, hogy tenderen nyertek, de a szolgáltatás áráról vagy más részletekről nem akartak nyilatkozni.

A honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, a legdrágább 16 500 forint, de a Hvg.hu hozzáteszi, ebből nem következik, hogy a Várban is ilyen árszinten vállalták a menza üzemeltetését.

Frissítés: A cikkük megjelenése után a Miniszterelnökség elküldött a Hvg.hu-nak egy képet, amin Orbán Viktor és Gulyás Gergely eszik a menzán, és egy másikat a Karmelita Menza aktuális kínálatáról. Ezen az szerepel, hogy az A menü 850 forint, amiben füstös csülkös bableves és káposztás tészta van, a B menüben ugyanennyiért cézársaláta pirított jércemellel és rántott pulykamell sült burgonyával van benne. A főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska mindössze 260 forintért szerepel a listában.


A Hvg.hu közérdekű adatkikéréssel fordult a várgondnoksághoz, hogy megismerhesse a pályázat részleteit és annak díját.

Az RTL Híradónak a Miniszterelnökség úgy reagált: „a konyha és a menza bérleti díjaként havi 2,54 millió forintot fizet a szolgáltató az épület üzemeltetőjének."

Orbán Viktor és a miniszterelnöki iroda karmelita kolostorba költözéséről itt írtunk bővebben>>>

(Borítókép: Szakácsok dolgoznak a Gundel Étterem konyháján 2014. március 6-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)  • Hírek
  • Megtakarítás