Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Akkora hisztit nyomott egy pár egy rendőrautó hátsó ülésén, hogy összesen 13 bűncselekménnyel vádolták meg őket

2019.01.07. 07:44

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hat bűncselekmény elkövetésével vádol egy harmincöt éves nőt, míg társát hét bűncselekmény elkövetésével, derül ki az ügyészség közleményéből. 2018 májusában a nő egy luxusautót vezetett ittas állapotban Röjtökmuzsaj közelében. Mikor a rendőrök vér- és vizeletminta vétel miatt elő akarták állítani, beültették a rendőrautóba. Ezt nehezményezte a vele lévő társa, egy férfi, aki beült a nő mellé, és nem hagyta magát kiszállítani, a rendőrautó ajtaját többször visszarántotta.

Ezután a férfi nagy erővel ütni kezdte a rendőrautó jobb hátsó ajtóüvegét, ami ki is tört és megvágta az ott álló egyik rendőr kezét és nyakát. A férfit a rendőrök kiemelték az autóból, amit a nő próbált megakadályozni, ezért őt is kiemelték. Eközben a nő ráütött a rendőr kezére is. Ezzel párhuzamosan pedig mindketten becsmérlő szavakkal sértegették a rendőröket.

A sérült rendőr sebei nyolc napon belül gyógyultak. A rendőrautóban keletkezett kár 125.814 forintra tehető. A vádlottakkal szemben hivatalos személy elleni erőszak és négy rendbeli becsületsértés a vád. Emellett az ügyészség a nőt ittas állapotban elkövetett járművezetéssel, a férfit rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolja. A büntetési tétel mindkettejük vonatkozásában hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.