Még az internet-előfizetést is áldozataitól csalta ki

2019.01.09. 09:30

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán vádat emelt egy 42 éves nő ellen egyebek mellett "a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás" miatt. 

A csaló két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot is megkárosított. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott 2017 év nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg az azóta már elhunyt középkorú asszonnyal egy ingatlanügylet során került kapcsolatba.

A vádlott mindkét sértettnek a bizalmába tudott férkőzni, folyamatosan kereste őket és tőlük különböző indokokkal - például gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön. Az idősebb sértettet

a végsőkig kihasználta, eladatta vele ékszereit, és hitelt vetetett fel vele.

Sőt, a sértetteket arra is rávette, hogy ők kössék meg az internet előfizetését. A vádlott a sértetteket azzal hitegette, hogy valamennyi tartozását megadja, azonban erre se szándéka, se lehetősége nem volt, a pénzkölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket zálogba adta, az internetszolgáltatást használta, de a számlákat nem fizette. Az ügyészségi vádirat szerint az általa elkövetett bűncselekményekkel összesen több mint 750.000,-Ft kárt okozott.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.