Virgil
0 °C
3 °C

Karácsony Gergely át akart mászni egy kerítésen, aztán inkább mégsem

10741107184 HUSZ5731
2019.01.10. 12:30

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a Városház utcában tartott sajtótájékoztatót a kampányával kapcsolatban csütörtökön. Arról volt szó, hogy amennyiben őt választják meg, a Városháza park szomszédságában álló, jelenleg parkolóként használt területet a város közterévé alakítja, mert valószínűleg Budapest egyik legértékesebb telke. 

Amúgy a párbeszédes politikus terve az volt, hogy egy kerítésen átmászva érkezik meg a sajtótájékoztató helyszínére, hogy rámutasson, ez a terület el van zárva a budapestiek elől, de végül mégsem mászott át, mert 

Nem szerettem volna a teljes magyar sajtó előtt kitörni a bokámat, ezért azt gondoltam, hogy inkább talán más módon hívom fel erre a figyelmet.

Az MTI beszámolója szerint az tervezik, hogy a kampány során száz napon keresztül mindennap ismertet egy pontot a programjából, amelynek első pontja az, hogy a már említett parkolóból megcsinálják Budapest főterét. Továbbá

  • szerinte Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje nagyon sok mindenben úgy gondolkodik, mint ő, de vannak közöttük különbségek.
  • Arra a felvetésre, hogy Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje legalizálná a marihuánát, Karácsony Gergely közölte: nem támogatja a könnyű drogok liberalizálását, és Budapest főpolgármesterének nem dolga ez ügyben lépni. Ugyanakkor megjegyezte, nem ért egyet a kormány drogpolitikájával. 

(Borítókép: Huszti István / Index)