Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Mirkóczki: Hibáztunk. Ha visszalépünk, nincs kétharmad

2019.01.10. 06:09

„Optikailag unortodox lépésnek" nevezte Mirkóczki Ádám, hogy a Jobbik kiállt a Parlament lépcsőjére Gyurcsány Ferenccel. Ám a Jobbik kommunikációs igazgatója szerint a tavaszi választásokon megtanulhatták, hogy az ellenzéknek külön-külön nincs esélye.

Mirkóczki a parlamenti választási stratégiáról meglehetősen önkritikusan beszélt a Magyar Narancsnak adott interjújában. A választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi is hibáztunk.

Ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.

Mirkóczki szerint hiba volt, hogy túlságosan hittek abban, hogy a Jobbikhoz mint legerősebb ellenzéki párthoz többen fognak gravitálni".

Jelenleg azonban máshogy látják már párton belül. Az EP-választáson szerinte nincs értelme közösen indulni (Tóth Bertalan MSZP-elnök a szombati tüntetésen vetette fel), de az őszi önkormányzati választáson nálunk a többség már a hogyanon gondolkozik". Vagyis nem ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenhol legyen önálló jobbikos induló.

Mirkóczki maga Egerben indulna polgármesterjelöltként, és a pletykák szerint a baloldal is támogatná őt, legalábbis nem indítana ellenjelöltet. A jobbikos politikus erre azt mondta: Ennek akkor lesz alapja ha teljesülnek azok a szakmai és személyi feltételek, amelyeket nélkülözhetetlennek tartok. Ezen dolgozunk."

Mirkócki az interjúban kijelentette, hogy az ellenzéknek most nem egymással kell hadakoznia. Nem ért egyet mindenben innentől a DK-val vagy az LMP-vel, de tudomásul kell venni, hogy van egy magasabb cél, nevezetesen, hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsuk".

Mirkóczki Ádám
Mirkóczki Ádám
Fotó: Balogh Zoltán

Mirkóczki szerint ugyanis még

a legsötétebb Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van.

A 2006-os események után nem gondoltuk volna, hogy ilyet hallunk egy jobbikos politikustól. Mirkóczi viszont most azt mondta: Ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbeli sérelmeken."  • Vennék
  • Bankszámla