Havazás és köd nehezíti a közlekedést

2019.01.10. 07:31 Módosítva: 2019.01.10. 10:32

Sokfelé havazik a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében, Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik, míg az Alföld déli és északkeleti részén köd miatt korlátozottak a látási viszonyok - közölte az Útinform csütörtökön a honlapján.

A közlemény szerint az M7-es autópálya Székesfehérvár-Siófok közötti szakaszán latyakos a burkolat, a többi gyorsforgalmi útszakasz országszerte vizes, sónedves. Télies útviszonyokra lehet számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom, Somogy, Fejér és Nógrád megyében, továbbá a Tiszántúlon - írta az MTI. 

Egy hölgy lecsúszott az útról Ásványrárónál
Egy hölgy lecsúszott az útról Ásványrárónál
Fotó: Police.hu

Sűrű köd miatt száz méter alatti a látótávolság Szeged térségében, míg Lenti, Szekszárd, Mohács, Szentes, Hódmezővásárhely, Gyomaendrőd és Mátészalka körzetében száz-háromszáz méter között alakul a belátható út hossza.

A hőmérséklet a Dunántúl nyugati részén mínusz 2 és plusz 2 fok között változik, keletebbre mínusz 10 és mínusz 3 fok közötti értékeket mérnek - írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint előreláthatólag csütörtök kora délutánig helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon (napközben fokozatosan egyre inkább nyugaton) fordulhat elő hózápor. Időszakosan kisebb-nagyobb területekre kiterjedő havazás is lehet. 

Emellett a Dunántúl nyugati felében és északkeleten helyenként viharossá fokozódhat (55-60 km/h) az északi, északkeleti szél. A csütörtök reggeli, délelőtti óráktól előbb északkeleten, majd később az Észak-Alföld térségében helyenként hófúvás alakulhat. Általában alacsony szintű hófúvás valószínű, de a szelesebb Bodrogköz térségében a hófúvás erősebb lehet - írta a Met.hu

(Borítókép: Behavazott utcák Budapesten, a II. kerületben 2019. január 9-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)