20 évet kapott a nő, aki diótörő kalapáccsal ölt meg egy idős, pedagógus méhész házaspárt

2019.01.11. 14:41 Módosítva: 2019.01.11. 15:29

Ítéletet hirdettek annak a nőnek az ügyében, aki pénzszerzés céljából különös kegyetlenséggel, egy diótörő kalapáccsal meggyilkolta a helyiek körében köztiszteletnek örvendő, idős pedagógus méhész házaspárt Érden - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

H. Tündét nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt halmazati büntetésül 20 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, 10 ezer forint vagyonelkobzásra, 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére ítélte. A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadlábra.

Érdi gyilkos előzetes
Fotó: Velvet

A bíróság a döntését a gyanúsított 2016 júliusi részben beismerő vallomására, a vádlottnak a bűncselekmény elkövetését hónapokkal követő helyszíni kihallgatására, a tanúk beszámolóira és a szakértői bizonyítékok egyenkénti és összességében is zárt logikai láncot alkotó sorára alapozta.

A vádlott és családja adósságcsapdába került. H. T. élettársán keresztül ismerte meg az idős nyugdíjas pedagógus, méhészházaspárt, akik jónak mondható anyagi körülmények között éltek, és akiktől pénzt akart kérni a vádlott.

H. T. 2015. október 30-án ment be a sértettek házába, hogy pénzt szerezzen tőlük, majd amikor nem kapott pénzt, az elutasítás miatt indulatba jött, és a feleség fejére 10-szer, a férj fejére négyszer lesújtott a diótörő kalapáccsal

A bíróság igyekezett a humánus ítélkezési szempontokat figyelembe venni, és ítéletében enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségügyi állapotát, ennek ellenére ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a jogerős ítéletig.

Az ítélet ellen az ügyész a vádiratban indítványozott életfogytig tartó büntetés kiszabása miatt, a vádlott felmentésért, a védője felmentésért és enyhébb ítéletért jelentett be fellebbezést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport