A XV. kerületi polgármester étkezési utalványt osztogat a nyugdíjak csúszása miatt

2019.01.11. 12:03 Módosítva: 2019.01.11. 16:14

Budapest XV. kerületének polgármestere, Németh Angéla lépett arra, hogy a nyugdíjak utalása csúszik, és a kerület honlapján jelentette be, hogy étkezési utalványokat osztogat azoknak a nyugdíjasoknak, akik érintettek: 

A döntésem értelmében a Polgármesteri Hivatal pénteken (2018. január 11-én) meghosszabbított ügyfélfogadást tart 18 óráig, és az érintettek étkezési utalványokat vehetnek át a nyugdíj késése miatti nehézségek áthidalására.

Németh szerint a nyugdíjasok hétvégi megélhetése került veszélybe, és az önkormányzatnak segítenie kell ilyen helyzetben. Némethet tavaly szeptemberben választották meg a kerület polgármesterének, a RÁTE-Szolidaritás jelöltjeként, a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az MLP támogatásával indult.

Péntek délután négyig nagyjából száz nyugdíjas jelent meg a XV. kerületi polgármesteri hivatalnál, miután kiraktak a hivatal oldalára egy felhívást, hogy a rászoruló nyugdíjasoknak élelmiszerutalványt adnak a mai napon, mivel nem érkeztek meg a nyugdíjak.

Étkezési utalványért sorban álló nyugdíjasok a XV. kerületi Polgármesteri Hivatalban
Étkezési utalványért sorban álló nyugdíjasok a XV. kerületi Polgármesteri Hivatalban
Fotó: Bődey János

"Költségvetési egyeztetésen voltunk éppen délelőtt, amikor hallottuk a híreket, hogy nem érkeztek meg a nyugdíjak, hirtelen döntés volt" - mondta Németh Angéla polgármester az akcióról.

A kerületnek lehetősége van rászorultság alapján maximum hatezer forint értékben élelmiszerutalványt adni a lakosoknak, ebből a keretből kaptak most a jelentkező nyugdíjasok fejenként kétezer forint értékben utalványt. Az utalványokat csak kerületi lakosok vehetik igénybe, és valóban csak a rászorulók, ezért az utalványért érkezők adait ellenőrzik a hivatal munkatársai.

A MÁK legutóbbi közleménye szerint egyébként a bankszámlákra még  pénteken meg fognak   érkezni a nyugdíjak, a postai kifizetés pedig hétfőn indul.   • Hírek
  • Bankszámla