Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Visszavonult Orbán Viktor egyik külpolitikai főtanácsadója

2019.01.13. 11:37 Módosítva: 2019.01.13. 11:37

2018 év végével visszavonult Megyesy Jenő, a miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója, írta Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója a Facebookon.

Orbán Viktort 2010 után három főtanácsadó segítette külpolitikai kérdésekben, Megyesy mellett Gottfried Péter és Czukor József. Utóbbiból később az Információs Hivatal vezetője lett, így már csak Gottfried Péter maradt meg az eredeti tanácsadói hármasból.

Megyesy Jenő 1956-ban emigrált az Egyesült Államokba, ahol belépett a hadseregbe, Viatnámban is harcolt. Politológus-jogászként diplomázott, és nagyon jó republikánus kapcsolatairól volt ismert.

"Amikor a Breitbarton egy-egy ismertebb amerikai politikus állt ki véleménycikkben az Orbán-kormány mellett, amögött forrásaink leginkább a régóta jó republikánus bekötésekkel rendelkező Megyesy Jenő lobbitevékenységét sejtették" – írtuk korábban egy cikkünkben. Megyesy volt az, aki a Budapestre látogató befolyásos amerikai szereplőket több alkalommal is kísérgette a fővárosban, és a budapesti amerikai nagykövetséggel való kapcsolattartással is megbízta a kormány.