Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Nem kellettek a kórháznak a modern ágyak, amiket egy jobbikos szerzett

2019.01.14. 21:09

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő a Facebookra posztolt egy történetet, amiben a konkrét intézmény megnevezése nélkül azt állítja, hogy adományként szerzett pár modern ágyat egy magyar kórháznak (feltehetően külföldről), de 

mikor megtudta az igazgató, hogy a közbenjárásommal kerültek hazaszállításra, inkább visszautasította az adományokat. 

A politikus és az akcióban résztvevő társai ezért az ágyakat matracokkal és éjjelszekrényekkel együtt a független polgármester és testület által vezetett Mindszentkállára vitték a poszt szerint. Rig nem írja, de a képek tanúsága szerint a helyi idősek otthona kapta végül az adományt.

Rig kommentárja szerint

nem velem és nem is magukkal szúrtak ki, hanem a betegekkel és az ápolókkal. Ugyanis a betegek kényelmét szolgálták volna, valamint az ápolóknak jelentettek volna könnyebbséget a jelenlegieknél sokkal modernebb és jobb állapotú, mechanikus ágyak.

Rig a posztja végén köszönetet mond a tapolcai önkormányzatnak, Sándor Lászlónak és a barátainak, de nem derül ki, hogy pontosan kinek milyen szerepe volt a történetben.

Noha Rig azt állítja, azért nem kellettek az ágyak a kórháznak, mert egy jobbikos szerezte őket, azért ne zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy a használt ágyak nem feleltek meg valamelyik magyar egészségügyi követelménynek, és nem puszta politikai motivációról van szó. Sajnos mivel nem tudjuk, melyik kórházról van szó, nem tudjuk megkérdezni az álláspontjukat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!