Hároméves kislányommal az ölemben ültem, amikor arcba lőtt

2019.01.16. 06:36

Újabb részleteket közölt a szerdai Blikk arról az 52 éves osztrák férfiről, aki múlt csütörtökön rátámadt a nála 30 évvel fiatalabb volt barátnője családjára Káptalanfán. A férfi megölte a 22 éves nő apját, a nővel közös kutyáját, majd önmagát is. A támadás közben életveszélyesen megsebesítette volt barátnőjét, annak édesanyját és egy hároméves kislányt is, akit mélyaltatásban kell tartani; és baltával ejtett fejsebe miatt nem biztos, hogy agyi funkcióit az orvosok helyre tudják majd állítani.

A lap a bécsi ámokfutó szomszédjától megtudta, hogy a férfi az első házasságából született, immár 30 éves lányával sem tartotta a kapcsolatot, és már az a válása is rendkívül megviselte, ahogy a magyar lánnyal való szakítás is. A volt barátnő édesanyja így idézte fel a támadást:

Váratlanul toppant be a házunkba. Németül mondott valamit a lányomnak, majd rögtön előrántotta a fegyverét, amivel kétszer a férjem hasába lőtt. Aztán odafordult a nagyobbik lányomhoz, őt is meglőtte, majd felém nézett, a fotelhoz jött, ahol ültem, ölemben a hároméves kislányommal, és az arcomba lőtt.

A nő sebesülten is a gyermeket védte, nehogy lövés érje a kicsit. Az osztrák Wolfgang M. a beszámoló szerint két Molotov-koktélt is eldobott. Az egyik a 7 éves lány mellett robbant, így a gyermek ruhája lángra kapott, majd az anya fejéhez szegezte a fegyvert. Súlyosan sebesült férje feltápászkodott, megfogta M.-et, mire az még két golyót lőtt a férfiba.

Ezután lelőtte a kutyáját, majd azt kiáltotta, „figyelj!”, és agyonlőtte magát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport