Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

54-en nem írták alá az új szerződésüket a Honvédkórházban

2019.01.23. 20:33

Zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán, annak ellenére, hogy nem írta alá a honvédelmi alkalmazotti jogviszony elfogadásáról szóló határozatot a részleg eddigi vezetője, akinek utódát már ki is nevezték - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Azt írták: Nádor Csaba részlegvezető orvos munkaviszonya felmondási idő nélkül szűnt meg az intézményben. Utóda Korcsik József, az utóbbi időszakban Németországban dolgozó neonatológus (újszülöttgyógyász) lett, akit keddtől ki is neveztek a részleg élére - olvasható a közleményben. Hozzátették: az új részlegvezető elismert szakember, csaknem húszéves orvosi múlttal és többéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Kedden a Hvg.hu írt arról, hogy a Honvédkórház decemberben egyszer már bezárt koraszülött részlegének működése hétfőn még újra bizonytalan volt. A dolgozókra kényszerített honvédelmi alkalmazotti jogviszony miatt ugyanis erről az osztályról is többen távoznak, köztük a vezető.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MTI-nek adott, szerdán megjelent nyilatkozatában azt mondta, felesleges volt az elmúlt napokban a Honvédkórházzal kapcsolatos "hisztériakeltés", hiszen semmilyen valós alapja nem volt. Elárulta, hogy

a Honvédkórház mintegy 3000 érintett dolgozója közül 54 közalkalmazott döntött úgy, hogy nem vállalja a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt.

Szerinte így a Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása.  • Vennék
  • Hírek