Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Balog Zoltán egy újabb posztról mondott le

2019.01.23. 15:06

Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát választották meg a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnökének, miután Balog Zoltán bejelentette lemondását a keddi közgyűlésen - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

Balog Zoltán keddi lemondása erről a posztról eddig nem volt köztudott. Balog az előző Orbán-kormány Emmi-minisztere volt, de az új kormányban nem kapott posztot. Balogot parlamenti képviselővé választották tavaly tavasszal, ám ősszel lemondott a mandátumáról.

A közlemény szerint Vízkelety Mariann, aki alakulása óta tagja a szervezetnek, a közgyűlésen azt mondta, elődjéhez híven, hasonló szellemben és elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben. Az új elnök tagja a Százak Tanácsának, a Széll Kálmán Alapítványnak és több más nemzeti értékrendű civil szervezetnek - tették hozzá.

Mint írták, Balog Zoltán 2009. augusztus 29-től volt az egyesület elnöke, a későbbiekben tiszteletbeli elnökként tevékenykedik ott.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 1996-ban alakult "a polgári, nemzeti és keresztény közéleti erők összefogása, a polgári értékek, erények megóvása és országos kiterjesztése érdekében. Az egyesület számos fontos és időszerű témában szervez társadalmi és szakmai egyeztetést, vitafórumot, kulturális eseményt, országos és határon túli rendezvénysorozatot a kitűzött célokért és a polgári gondolkodás kultúrájának ápolásáért." Ez az egyesület szervezi rendszerint Orbán Viktor évértékelő beszédét.