Egy elszállásolt vendég halhatott meg a Ráday Kollégiumban kiütött tűzben

2019.01.23. 21:24 Módosítva: 2019.01.24. 09:47

Tűz keletkezett egy háromszintes kollégiumban Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren szerda este, írja a Katasztrófavédelem honlapja.

A tűzhöz nagy erőkkel vonulnak a fővárosi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

A tűzoltás közben egy elhunyt embert találtak a Katasztrófavédelem szerint, a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

Az MTI szerint a környező épületeket ki kellett üríteni.

Frissítés szerda este: A tűzoltók késő estére körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A Magyarországi Református Egyház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tűzeset a Ráday Kollégiumban történt. A Kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. 80 embernek kellett elhagynia az épületet, akik melegedőbuszban várhatják meg a munkálatok végét.

A tűzoltók a lángokat eloltották. A diákok ideiglenes elhelyezésében segített a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is. A holttest azonosítása még folyamatban van.

A Ráday utca 28. szám alatt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek – közölte a Magyarországi Református Egyház.

Frissítés csütörtök délelőtt: A reformatus.hu cikke szerint továbbra sem tudni, miért gyulladt ki a kollégium, a hatósági vizsgálatok még folynak.

Az áldozatról azt írják, hogy az egyházkerület este felhívást tett közzé a Facebookon, hogy a kollégium diákjai egy megadott telefonszámon adjanak életjelet magukról - ezt mindannyian megtették, egy középkorú férfi kivételével, aki vendéglakóként volt elszállásolva az épületben, így az áldozat személye valószínűsíthető, de nem biztos.

Orbán Viktor miniszterelnök felhívta és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt. A kormányfő felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez.

A tragédiáról csütörtök kora délután sajtótájékoztatót tart Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.  • Hírek
  • Hitelkártya