Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Saját esküvőjén tartóztatták le a hamisítót

25 szentes akcio elfogas eskuvo 01-19 BM
2019.01.23. 08:11

Szentes városának házasságkötő terme előtt,

saját esküvőjéről kilépve tartóztattak le egy okirathamisítót a rendőrök.

A szerdán megjelent Zsaru Magazin története szerint az öcsödi G. Mihály, aki az utóbbi időkben rendszeresen változtgatta lakhelyét, a múlt héten szerette volna összekötni életét szerelmével. A násznép meg is jelent a Szentes városának főtéren lévő házasságkötő teremnél. Azt vi­szont senki sem vette észre, hogy az előkészületeket több nyomozó is figyeli a parkból.

A rendőrök megvárták, míg az ifjú pár és a kísérők bementek az épületbe, utána minden oldalról lezárták az épületből kivezető utakat, nehogy a friss vőlegény meglógjon. A zsaruk úgy tervezték, hogy a polgári szertartás után, az utcán fogják el a közokirat-hamisításért körözött G. Mihályt. Rendőrségi közlés szerint diszkréten szerették volna végrehajtani az akciót, de nehéz elképzelni, hogyan lehet diszkrét egy násznép szeme előtt végrehajtott letartóztatás.

A férfire két nagydarab rendőr köszönt rá, majd karon fogták, és megkérték, hogy engedje el a felesége kezét. A vőlegény nem lepődött meg annyira, és engedelmeskedett a felszólításnak, így meg sem bilincselték. A násznép egy részének fogalma sem volt arról, hogy a vőlegényt már régóta keresik a rendőrök, de őket is tájékoztatták. A Zsaru magazin megfogalmazása szerint viszont

A hoppon maradt feleség nem akarta elhinni, hogy a férje a fogdán tölti a nászéjszakát.

G. Mihály korábban többször egy rá hasonlító ismerőse nevét és személyi adatait használta fel, amikor eljárást folytattak ellene. Az idézésekre aztán nem jelent meg, hanem bujkálni kezdett; szinte naponta váltogatta, hogy hol, melyik rokonánál vagy ismerősénél alszik. Saját igazolványai sosem voltak nála, nehogy lebukjon egy igazoltatásnál. A nyomozók azután kaptak egy fülest, hogy egy mindszenti lánnyal készül összeházasodni, de ehhez a valódi személyi adatait kellett leadni az anyakönyvvezetőnél. Így jutottak végül a nyomára.

(Borítókép:  Beres Marton / Zsaru Magazin)