András, Andor
-3 °C
3 °C

Szex után kirabolták a kuncsaftot

2019.01.24. 10:20

A Siófoki Járási Ügyészség rablás miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 23 éves férfit és 18 éves élettársát. A vádlottak megállapodtak abban, hogy másodrendű vádlott alkalmi szexpartnerétől akár erőszakkal is pénzt szereznek.

Tavaly december 23-án a 18 éves nő pénzért szexelt a sértettel annak kocsijában az M7-es autópálya mellett egy félreeső helyen. A sértett ezután vacsorázni majd moziba vitte a nőt. A sértettel töltött idő alatt a másodrendű vádlott végig telefonon keresztül kapcsolatot tartott társával, akinek jelezte, hogy a sértettnél körülbelül 60.000,-Ft készpénz van, így „le lehet húzni” - olvasható az ügyészség közleményében. 

Mozi után a sértett hazavitte a nőt, amikor megálltak a lakóházaktól kissé távolabb, megjelent az elsőrendű vádlott, és kérdőre vonta a sértettet, hogy mennyiért vitte el a barátnőjét. Ezután felszólította, hogy adja oda neki a nála lévő összes pénzt, mert ha nem, akkor odahívja a stricit, illetve "szétveri a fejét". A 23 éves férfi ezután fejen ütötte a sértettet, aki erre átadott 67 ezer forintot. 

A Siófoki Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően szabadságvesztés büntetést szabott ki a vádlottakkal szemben. A férfit három és fél év, a 18 éves nő pedig három év börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért és más minősítés megállapítása miatt fellebbeztek. Az I. fokú bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.