Vilmos fiatal barátja nem tudott ellenállni a Posta nyitva felejtett kasszájának

N3452841
2019.01.24. 15:32

Azt írja a rendőrség, hogy egy 31 éves férfi és fiatalkorú társa január 23-án 16 óra körül bementek a ceglédi postahivatal csomagfelvevő helyiségbe, ahol látták, hogy a kassza nyitva van. Ezután először kimentek, ahogy megbeszélték, mi a terv: amíg K. Vilmos a posta előtt várakozik, addig a 17 éves fiú a kasszában lévő készpénzt eltulajdonítja.

A fiatalkorú fiú visszament, majd bemászott a pult fölötti nyitott ablakon és a kasszából több mint négyszázezer forint készpénzt ellopott, majd azzal távoztak a helyszínről. A feltételezett elkövetők a lopott pénzt elosztották egymás között. Az esetről a posta alkalmazottja bejelentést tett a rendőrségen.

N3452924
Fotó: Police.hu

Az esetet követően aznap este K. Vilmos önként feladta magát a Ceglédi Rendőrkapitányságon, ahol a lopott pénz ráeső részét visszaszolgáltatta. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók még aznap azonosították a 31 éves férfi fiatalkorú társát, akit egyik ceglédi rokonánál elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. A rendőrök a fiú rokonának lakásában végrehajtott kutatás során megtalálták az ellopott pénz egy részét.

Ellenük az eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja, írja a rendőrség.

(Borítókép: Police.hu)