Emma
-2 °C
6 °C

Egy 47 éves, veszprémi férfi a kollégiumtűz áldozata

2019.01.25. 17:55 Módosítva: 2019.01.25. 18:07

A közigazgatási eljárás keretében a rendőrök azonosították a férfit, aki a szerda esti kollégiumtűzben életét vesztette - közölte péntek délután a rendőrség. Megállapították, hogy az áldozat egy 47 éves, veszprémi férfi. 

Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tett a leégett kollégiumban, erről egy videót tettek ki a Facebookjára, amiben már a rendőrségi megerősítés előtt elhangzott az igazgatótól, hogy ki az áldozat, de az is, hogy egy négygyerekes családapáról van szó, aki a kollégiumban lakott, amikor feljárt Budapestre. 

A videóból azt is megtudtuk, hogy a tűzoltók nyolc perc alatt kiértek, közel száz tűzoltó munkájának köszönhető, hogy nem égett még tovább az épület. Elképzelhető, hogy elektromos tűz lehetett. A tervekben az szerepel, hogy esetleg lebontják a szétégett épületet. 

Január 23-án 20 óra 34 perc körül gyulladt ki egy kollégium második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren. Az oltási műveletek közben a katasztrófavédelem munkatársai egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

A Károli-kollégium használhatatlanná vált, a diákok papucsban menekültek az égő épületből. A vizsgaidőszakot felfüggesztették, a tűzesetben érintett diákoknak pedig gyorssegélyt biztosítanak, hogy haza tudjanak utazni, sok diáknak mindene bent égett. Erről bővebben itt olvashat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport