Zsuzsanna
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson

2019.01.26. 10:02

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt támogatja a budapesti előválasztáson - jelentette be a volt miniszterelnök Facebookon. Gyurcsányék szerint ugyan mindkét főpolgármester-jelöltet alkalmas Budapest vezetésére, azonban "Karácsony Gergely személyében és programjában nagyobb eséllyel tudja integrálni a természete szerint színes ellenzéki szavazótábort, neki van a legnagyobb esélye a győzelemre". 

A DK ezért arra kéri a budapestieket, hogy vegyen részt az előválasztáson és szavazzanak Karácsonyra. Hozzátette: a párt tiszteletben fogja tartani az előválasztás eredményét és az önkormányzati választáson a győztes mellett fog kampányolni. Egy másik volt miniszterelnök, Bajnai Gordon is bejelentette, hogy Karácsonyt támogatja az előválasztáson. 

A Závecz nemrég megmérte, hogy ha Tarlós Istvánnak csak egy ellenzéki kihívója lenne az őszi önkormányzati választáson, akkor kinek lenne a legnagyobb esélye. Jelen állás szerint Karácsony Gergely, Horváth Csaba és Puzsér Róbert is kikapna a Fidesz jelöltjétől, de Karácsonynak lenne a legnagyobb esélye a jelenlegi főpolgármester ellen.