Elutasították a veronai buszbaleset sofőrjét vizsgáló orvos panaszát

2019.01.28. 22:38

Amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda meggyanúsította azt az orvost, aki egészségügyileg alkalmasnak találta a busz korábban alvászavarral kezelt sofőrjét, az orvos panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

A megalapozott gyanú szerint ő tudott róla, hogy a buszsofőr alvászavarral küzd, "mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát és ezen mulasztás eredményeként nem állapított meg a buszsofőr esetében járművezetésre korlátozott alkalmasságot" - írja a 24.hu, amely szerint a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség elutasította az orvos panaszát a gyanúsítás miatt.

 Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője, Négyessyné Bodó Marianna azt mondta, a megalapozott gyanú közlésekor rendelkezésre álló személyi és okirati bizonyítékok, továbbá igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a gyanúsítottal szemben a közölt bűncselekmény megalapozott gyanúja fennállt. A háziorvost legfeljebb egy év börtönre ítélhetik. A másik magyar gyanúsított az életben maradt sofőr.  • Hírek
  • Megtakarítás