Bernát, Felícia
EUR 384,06 Ft
USD 363,06 Ft
8 °C
30 °C

Agyhalál a Magyar Postán: Soros!

2019.01.29. 18:11 Módosítva: 2019.01.30. 00:30

A túlóratörvény bevezetéséről kérdezte a Magyar Postát a 24.hu. Az állami vállalat ennyit válaszolt a lapnak: 

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.

A Magyar Posta egyébként közel 30 ezer embert foglalkoztat 2017-es adatok szerint. Működésüket milliárdos állami támogatások segítségével végzik.

Nem a Magyar Postától, de tudható ugyanakkor, hogy a cégben jelentős leépítések voltak, miközben a vállalat munkaerő-hiánnyal küszködik. A dolgozók bérét pedig nevetséges összegű jutalmakkal emelték csak. A posta működése állandó kritika tárgya, küldemények tűnnek el, késnek, a szervezet működése nem éppen felhasználóbarát.

A vállalatnak egyébként nem csak az újságírói kérdésekre lenne törvényi kötelességük válaszolni, hanem azon ellenzéki képviselőknek is, akik több mint 150 állami cég vezetőjének tették fel írásban azt a kérdést, hogy bevezetik-e a „rabszolgatörvényt”.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a társaság nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. A képviselő ezt úgy értékelte, hogy a megkérdezett állami cégek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségeiknek, mert „nem adtak valódi választ”.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek