Sneider szerint a nácik nem úgy köszöntek, ahogy a felesége

2019.01.29. 20:36 Módosítva: 2019.01.29. 20:37

A Sneider Tamás elleni kormánypárti lejáratókampány volt a témája az ATV Egyenes Beszéd című műsorának. A Jobbik elnöke tagadta az elhangzott vádakat, szerinte egyik eset sem az, aminek látszik.

Nem ilyen a náci karlendítés, ezért alaptalan, hogy a feleségét a náci üdvözléssel vádolják, mondta Sneider Tamás. Biztonsági okokból azonban nem mutatta meg, valójában mi az eltérés a felesége karlendítése, és a náci üdvözlés közt. Ahogy arról írtunk, a politikus és felesége egy esküvőn jelent meg, és ott készült a felvétel a kezét lengető asszonyról.

A Jobbik-elnök tagadta, hogy cigányozós mondata valóban azt jelentette volna, hogy cigányokat akarna verni. A kormánypárti média hozta le azt a felvételt, amelyen Sneider a következőket mondja: „Ugyanis valóban, már az elején elmondtam, én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy, másrészt pedig én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája. Aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi. Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök...”. 

A Hír TV szerint a felvétel fél évvel Sneider elnökké választása után készült. 

Sneider arra nem adott magyarázatot az ATV-ben, hogy valójában mit jelentettek a szavai. Elmondta, hogy a Fidesz valójában uszít ellene, és családja ellen, és emiatt életveszélyes fenyegetéseket kap. Helytelenítette, hogy a Jobbik egykori vezetője, Vona Gábor bocsánatkérésre szólította fel.