Válaszolt a kormány a korrupciós jelentésre: Soros

2019.01.29. 15:12

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki a Transparency International korrupciós jelentését ismertető cikkünkre reagálva. 

A közlemény a következő: 

Tisztelt Szerkesztőség! 

Az alábbiakban küldjük a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagálását a Transparency International 2018-as korrupciós listájával kapcsolatosan megjelent cikkükre.

Ez egy közismerten bevándorláspárti Soros-szervezet jelentése, Soros-kampányának és nyomásgyakorlásának a része. Mindenféle ürüggyel támadják Magyarországot, amiért a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak.

Üdvözlettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

A jelentésből kiderül, hogy a tavalyi évhez képest egy helyet javítottunk, azonban nincs okunk az örömre,  Magyarország, Romániával, Görögországgal és Bulgáriával még mindig az Unió legkorruptabb országai között van. 

Az állami intézményekben alacsony a bizalom, kétséges az igazságszolgáltatás függetlensége, gyenge a tulajdonjogok védelme.  Rontja Magyarország korrupciós besorolását a média helyzete is a TI jelentése szerint. “A kormánypárthoz közel álló üzleti csoportok, oligarchák, sőt kormány-tisztségviselők médiapiaci bevásárlása jelenti a legnagyobb veszélyt a sajtószabadságra.“