Elájult a tárgyalásán a bűnbánó inárcsi gyilkos

2019.01.30. 12:04

Szerdán délelőtt kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki tavaly júliusban nyakon szúrta a Pest megyei Inárcs családsegítő szolgálatának munkatársát. A nő a helyszínen meghalt. Ahogy az a bűncselekményt követően kiderült, az anyagi gondokkal küszködő, házát lakáshitele miatt elvesztő, a családjával is feszült viszonyba kerülő férfi a családsegítőtől várta azt, hogy találnak neki valamilyen lakhatási megoldást – mellyel egyben azt is meg tudta volna akadályozni, hogy gyerekeit elvegyék tőle. Amikor azonban a lehetőség kútba esett, a 62 éves férfi dühét a családsegítőben dolgozó szociális munkáson élte ki, és a nála lévő 23 centis késsel meggyilkolta őt.

Helyszínelő rendőrök a gyilkosság helyszínén, Inárcson 2018. július 11-én
Helyszínelő rendőrök a gyilkosság helyszínén, Inárcson 2018. július 11-én
Fotó: Pollice.hu

A nyugdíjas rendőr tette elkövetése maga ment át a polgármesteri hivatalba jelenteni a gyilkosságot. A 444.hu tudósítása szerint a bírósági tárgyaláson sem tagadott semmit, sőt, a gyilkosság elkövetése olyannyira megviselte, hogy többször is bocsánatot kért az áldozat hozzátartozóitól, és kijelentette:

Szeretnék az áldozattal helyet cserélni.

Az ügyben akár már szerdán ítéletet hirdethettek volna, hiszen a vádlott mindent beismert, azonban a vádiraton – mely 12 év letöltendő börtönbüntetést kért a férfire – végigmenve a vádlott egyre sápadtabb lett, a vérnyomására panaszkodott, majd összeesett, és mentőt kellett hívni hozzá.

A tárgyalás ezzel félbeszakadt, mert a bíró teljes bizonysággal nem tudott meggyőződni arról, a férfi érti-e, hogy ha mindent beismer, akkor azonnal 12 évet fog kapni.