Pécsen karácsony óta nem vitték el a szelektív hulladékot egy utcában

2019.01.30. 20:54

Az embereket általában az ünnepek tartják leginkább lázban. Izgatottan számolják, hogy hányat kell még aludni például karácsonyig. Egy pécsi utcát pont az ünnepek óta eltelt időszak tartja inkább lázban, és találgatják elmerengve a kandalló előtt, hogy hányat kell még aludni, hogy végre elvigye a területet lefedő cég a szelektív hulladékot a házuk elől. 

Az RTL híradója szerdán számolt be az egészen szürreális esetről. A csatorna munkatársai megkeresték az érintett szemétszállító céget, és bár az utcában hónak, vagy bármilyen közlekedést nehezítő körülménynek nyomát se látták, a szolgáltató cég szerint 

A rendkívül meredek utcában az útviszonyok miatt a szelektív gyűjtőjárat munkatársai nem kockáztatták emberek, gépjárművek, és épületek biztonságát.

Míg a szelektív hulladékot nem gyűjtötték be hetek óta, a kommunális hulladékot begyűjtő kocsijuk hetente kétszer is meglépte a hajmeresztő manővert, és sikeresen behajtott az utcába. 

Az már csak extra adalék, hogy ugyanaz a cégcsoport végzi az utak csúszásmentesítétét is, mint akik a szemetet is szállítják, de a csatorna arra vontakozó kérdésére, hogy miért nem tisztították meg az utat egy hónapig, nem voltak hajlandóak válaszolni.

A szemetet végül elvitték, de csak azokét, akik kint felejtették, vagy épp kivitték a kukát, ugyanis a héten pont nem szállítottak volna.