András, Andor
-3 °C
3 °C

Szombaton 16 fok is lehet

BJASZ20190107020
2019.01.31. 15:27

Még annál is melegebb lehet február elején, mint pár napja jósolták. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint változékony idő várható, napsütésre és havazásra is készülni kell, hétvégén pedig stabilan tíz fok fölött lehet a hőmérséklet - írta az MTI.

Pénteken főként az északkeleti megyékben borult, párás maradhat az idő. A reggeli órákban néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső is lehet. Eleinte az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében valószínű havazás, havas eső, majd ott, illetve késő délutántól már nyugaton is eső várható.

A szél egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, de az átmenetileg derült tájakon jobban lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható, de északkeleten pár fokkal hidegebb is lehet.

Szombaton szórványosan alakul ki eső, zápor. Nagy területen lesz erős a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-7, napközben 10-16 fok valószínű.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, keleten csak délután. A szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet általában 8-13 fok között alakul, sőt az Alföld keleti részén 14, 15 fok is lehet - olvasható az előrejelzésben.

(Borítókép: Fővárosiak sétálnak a Duna-parton a Lánchíd közelében 2019. január 7-én. Fotó: Jászai Csaba / MTI)