Top 50-es bűnözők: három embert lekapcsolt a rendőrség

2019.01.31. 10:08

A rendőrség a napokban hozta nyilvánosságra azt az ötvenes listát, melyen a legkeresettebb magyar bűnözők szerepeltek, csütörtökön pedig már arról számoltak be, hogy három embert azóta elkaptak a listáról.

Gál Kristóf rendőr alezredes az Indexnek azt mondta, közülük kettőt külföldön kaptak el, és nem a toplistás megjelenésüknek köszönhetően, hanem a hagyományos úton, nemzetközi elfogatóparancs alapján. Egyikük a rendőrség által különösen veszélyesnek címkézett, fegyveres rabló B. Csaba, a másikuk pedig M. Attila, akit lopásért, rablásért és csalásért is köröztek 2016 óta.

AMIÓTA KEDDEN MEGÚJULT A RENDŐRSÉG KÖRÖZÉSI OLDALA, MEGHÁROMSZOROZÓDOTT A BEJELENTÉSEK SZÁMA, MONDJA GÁL KRISTÓF, ÉS AZ EGYIK ILYEN BEJELENTÉS ALAPJÁN KAPCSOLTÁK LE A TOPLISTÁS S. ZOLTÁNT. A FÉRFIT RÉGÓTA, 2009 ÓTA KÖRÖZIK A RENDŐRSÉG, KÁBÍTÓSZERREL VISSZAÉLÉS BŰNTETTE MIATT.

Frissült a tabló is, az őrizetbe vett emberek fotóját és nevét is levették, és egy-egy elfogva felirat került a helyére. 

police
Fotó: Police.hu

A rendőrség toplistáján 50 ember közül 21-et csalás, közokirat-hamisítás, sikkasztás, lopás vagy hasonló bűntett miatt keresnek, mindössze egyetlen gyilkos szerepel a körözési toplistán, rablókból és kábítószerrel törvényt sértőkből van sok.