Elítélték a lomtalanításnál egy mentőkocsi ablakát bezúzó férfit

2019.02.01. 09:27

Egy tavaly nyári zuglói lomtalanításnál történt incidens miatt ítéltek közmunkára egy férfit. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a vádlott egy síbottal rongált meg egy mentőkocsit, amiért az nekiment a hulladékkal teli babakocsijának.

A 26 éves férfi 2018. július 8-án, dél körül a XIV. kerület, Torontál utcában élettársával gyűjtögetett a lomtalanítás során kihelyezett hulladékok között, a számukra értékes holmikat egy üres babakocsiba. Ezzel léptek ki az úttestre, amikor közvetlenül a férfi mellett lassú sebességgel elhaladt egy mentőautó, amelynek félre kellett húzódnia, így nekiment a hulladékot tartalmazó babakocsinak.

A vádlott emiatt elkezdte szidalmazni a mentőkocsi vezetőjét, és a kezében levő másfél méter hosszú, fém síbottal ráütött a mentő hátsó ablakára, amely betört.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai perceken belül elfogták és őrizetbe vették a férfit, aki ellen garázdaság és rongálás vétsége miatt emeltek vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést, és így bíróság halmazati büntetésként 180 óra közérdekű munkát szabott ki. A büntetővégzést az ügyészség tudomásul vette.