Éjszakánként buszfelszereléseket loptak, a rendőrök több száz berendezést találtak

2019.02.01. 09:48

Egy tavaly nyári buszfeltörés után kezdődött nyomozás végén a rendőrök az Alföldön egy hatalmas sorozatlopás nyomaira bukkantak. 2018 júniusában – akkor még  – ismeretlenek a tiszafüredi buszpályaudvaron álló autóbuszból elloptak egy műszerfalat. Mivel hasonló eset történt korábban a jászberényi pályaudvaron is, a rendőrök feltételezték, hogy ugyanazon körről lehet szó, írja a rendőrség.

Jászberényből ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vittek el, majd „számos hasonló esetre derült fény a megyén kívül is".

A csapat tagjai jellemzően éjszaka jutottak fel az autóbuszokra, amelyekből kapcsolókat, műszerfalakat, úgynevezett „revíziós táblákat”, digitális belső kijelzőket, jegykiadó, illetve pénztárgépet loptak el, illetve vittek mindent, ami mozdítható volt.

A rendőrség végül három szentmártonkátai férfit, továbbá egy etyeki és egy mendei férfit fogtak el, akik beismerték tettüket.

A nyomozók a gyanúsítottaknál több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket és egyéb autóbuszokról származó berendezéseket, sőt buszmegállóknál kihelyezett menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat is találtak.