Belegabalyodott Gyurcsányék bírságába az ÁSZ és az MNB

2019.02.05. 20:55 Módosítva: 2019.02.06. 15:14

Gyurcsány Ferenc szerint olyan bizarr dolog történt pártjával, a Demokratikus Koalícióval, hogy azt még Kafka is megirigyelné. Állítása szerint az Állami Számvevőszék megbírságolta a DK-t, mert a kampányban a volt miniszterelnök cége, az Altus, túl alacsony kamattal hitelezett a pártjának, ezzel pedig tiltott vagyoni támogatást fogadott el. 

Gyurcsány azt állítja, eközben a Magyar Nemzeti Bank is megbírságolta az Altust, mert szerintük a cég túl magas kamattal hitelezett a DK-nak. "Ja! Ugyanarról a hitelszerződésről van szó. Éljen Kafka világa!" - tette hozzá Facebook-oldalán a politikus. 

Ahogy korábban írtuk, az ÁSZ a DK és a Jobbik kampányköltéseinél talált tiltott támogatást. A DK ezután kezdeményezte az ÁSZ-t vezető volt fideszes országgyűlési képviselő, Domonkos László leváltását, az ellenzéki pártok pedig bejelentették, hogy Orbán Viktor vasárnapi évértékelője után együtt vonulnak az Állami Számvevőszék székházához. 

Frissítés: reagált Gyurcsány posztjára az MNB és az ÁSZ, szerintük egyáltalán nem arról van szó, amit a volt miniszterelnök állít, erről szóló cikkünket itt olvashatja el  • Tippek
  • Lakáshitel