Gyula
7 °C
20 °C

Harmincnyolc ellenzéki képviselő egyhavi bérét vonná meg Kövér László

2019.02.05. 05:49

Csütörtök délelőtt tárgyalja az Országgyűlés házbizottsága, hogy milyen büntetést kapnak azok az ellenzéki képviselők, akik a december 12-i botrányos ülésnapon részvevői voltak a tiltakozásnak – írja a Hvg.hu. A bizottsági ülés meghívója, illetve napirendje egyelőre nem szerepel a parlament honlapján.

Emlékezetes, az ellenzéki képviselők a túlóratörvény elfogadását azzal akarták megakadályozni, hogy elállták a levezető elnök, a fideszes Latorcai János elől a pulpitusra vezető utat, aki Kövér László házelnök közbelépése után a fideszes padsorokban, egy mobil mikrofonnal vezényelte le az aznapi szavazásokat, így a túlóratörvénnyel és a közigazgatási bíróságok felállításával együtt a kormánypárti képviselők több mint száz indítványt fogadtak el.

A portál szerint Kövér László házelnök mostani előterjesztésében az is szerepel, hogy az Országgyűlésről szóló törvény mely passzusa szerint kapnának büntetést a képviselők. Eszerint:

  • a DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence, és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÜLÉSÉN FIZIKAI ERŐSZAKOT ALKALMAZOTT, ILLETVE KÖZVETLEN FIZIKAI ERŐSZAKKAL FENYEGETETT, ARRA HÍVOTT FEL, VAGY MÁS KIVEZETTETÉSÉT AKADÁLYOZTA;

  • míg a jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos, Stummer János, illetve az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet, és Ungár Péter pedig az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított, illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait szegte meg.

A Hvg.hu birtokában lévő előterjesztés szerint az ellenzéki képviselőket a tiszteletdíjuk csökkentésével büntetnék, méghozzá kb. egyhavi tiszteletdíjat vonnának meg mindenkitől.

A december közepén botrányos körülmények között megszavazott túlóratörvényről, amely miatt többezres tüntetések is voltak, itt olvashatja összegyűjtött cikkeinket.