Szombaton a jobb-, vasárnap a baloldal miatt lesz forgalomkorlátozás

2019.02.08. 18:00

Gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz szombaton és vasárnap több budapesti útszakaszon és kerületben (I., V., VI., XII., XIII. és XIV.). Vasárnap reggeltől a Lánchidat is lezárják – közölte az MTI a rendőrség alapján

Szombat

Tilos lesz megállni már szombat reggel 6 órától 20 óráig az Ostrom utca mindkét oldalán a Batthyány utca és a Várfok utca közötti szakaszon, az Ignotus utca park felőli oldalán, valamint a Maros utca mindkét oldalán a Maros utca 7. szám és a Krisztina körút közötti szakaszán. 

A lezárás valószínűleg az idei Becsület napja megemlékezés miatt lesz, amit idén nem engedélyeztek megtartani a Várban. Azért írjuk, hogy valószínűleg, mert a szombati esemény pontos helyét csak péntek este fogják nyilvánosságra hozni a szervezők, de elképzelhető, hogy ezt tartják majd a Vár közelében. 

A lezárásokhoz nincs köze, de a Music FM bezárása miatt is erre a környékre szerveztek tüntetést szombat este 7-re a Médiatanács épülete elé, az Ostrom utca 23–25. elé. 

Vasárnap

A másik gyűlés a Lánchidat is értini, amit a szervezők vasárnap 8 órától 23 óra 59 percig kívánnak lezárni. Orbán Viktor vasárnap délután 3-kor tartja a Várkert Bazárban szokásos évértékelőjét, aminek apropóján az ellenzék összellenzéki tüntetést szervezett „Értékelni jöttünk” címmel. A tüntetést 16 órára hirdették meg a Szent György térre. 

A rendőrség vasárnap 0 órától éjfélig lezárja a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Apród utca útvonalat a Clark Ádám tér és a Szarvas tér közötti szakaszon. Szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 13 óra 45 perctől 17 óráig a Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd útvonalat. Majd 17 órától 18 óráig a Szent György tér – Dísz tér – Hunyadi János út – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – Apáczai Csere János utca útvonalat.

Vasárnap 0 órától megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utca egyik szakaszán, a Lánchíd utcai parkolóban, valamint a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, továbbá a rakpartok egy-egy szakaszán, valamint többek között a Deák Ferenc utca, a Váci utca egyes szakaszán, a Március 15. téren, a Petőfi téren és a Várkert Bazár környékén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend és a megnövekedett gyalogos forgalom miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.

A lezárásokról még részletesebben itt tájékozódhat